Ани Хоанг направи благотворителна фото изложба “Изкуство за живот” заедно с фотографа Теди Грозданов. Събитието се състоя на 16 януари в арт център в София като бяха поканени хора на изкуството, колеги и приятели на певицата и фотографа.

Фолк звездата обаче не скри разочарованието си от слабия отклик към благотворителната й кауза, в която са се включи само неколцина от колегите й. Разтърсена от случилото се, тя направи трогателно изявление във фейсбук страницата си, пише Signal.bg.

Ето пълния текст, без редакторска намеса:

"Ако направиш добро, не разказвай на никого. Ако ти направят добро, разкажи на всички!" От два дни непрекъснато си прехвърлям през ума тази мисъл. И ми се плаче. От жал. От безсилие. От срам. От гняв. Плаче ми се за болните в България.


Но повече ми се плаче за здравите, силните, успелите хора с възможности.

Мислих си да премълча тази история и щях да го направя, ако тя касаеше само мен и стотината ВИП-ове на България, замесени/или по-точно - непожелали да се намесят/. Но тук става дума за болни деца и за съпричастност.

Преди два дни, след месеци подготовка, открихме благотворителна фотоизложба за събиране на средства за 5-годишния Станимир от Видин, страдащ от детска церебрална парализа /квадрипареза/. Той има нужда от специализирано лечение.

Не познавам детето, но историята му ме разтърси. Исках да помогна. Без излишен шум. Просто да поканя всички мои познати музиканти, певци, актьори, политици, хора от шоубизнеса и известни хора от бизнес средите и заедно да съберем средства за лечението на малкия Станимир.

Онемях, когато някои от тях поставиха като условие за своето "включване в мероприятието" присъствието на медии.

Онемях, когато един паркетен лъв ми отговори, че не познава случая и не се чувства съпричастен.

Онемях, когато голяма част от поканените дори не си направиха труда да върнат какъвто и да е отговор.

Онемях, когато на откриването на благотворителната изложба дойдоха едва... пет човека.

Сега ме е срам да звънна на майката на Станимир. Жал ми е и за моята наивност да вярвам, че няма нищо по-естествено от това здравият да помогне на болния, а заможният – на човека в нужда. Знам, никой не е длъжен.

Но чувството, че тази стара мъдрост: "Направи добро и не разказвай на никого" вече не важи, или по-точно вече звучи така: "Не прави добро, ако всички не научат" - ето това е, което ме срина.

Скъпи ВИП-ове на България, бъдете живи и здрави!


P.S. Благодаря, на Цветелина Янева, Илиян, Мирела Ненчова от SSG, Антон Стефанов, Гери Дончева, Вили Боршукова, DEE, Теди Грозданов и Драгомир Драганов! С Вашата помощ и подкрепа Станимир ще си позволи да замине за Виена за специализиран преглед. Прекрасни сте! Обичам ви!