„В Нова телевизия идвам с очакванията да бъда свободна, спокойна, да извадя едно свое ново лице, да застана зад камерата, да продуцирам, да науча неща, които не зная. Това искам, защото съм на 45 години и е време да опитам още неща”.

Това заяви Ани Салич в предаването ДИКOFF по повод предизвикателството да работи в Нова телевизия.

На твърдението, че е женена за телевизора, Ани Салич отвърна с думите:

„Бранко не прилича на телевизор, но наистина в един момент се оказва, че мъжът до теб е изместен от телевизията, защото ако не се подчиняваш на правилата на телевизията, особено в новини, е възможно да бъдеш изместен и да не бъдеш най-добрия. Започваш да се подчиняваш на правила почти еднакви с тези в казармата – може да имаш рождени дни, да ти е лошо, да искаш да пътуваш, но това остава на заден план, защото трябва да се върши работата по определения график”.

Водещата твърди, че животът е един голям компромис, а телевизията за нея била кауза.

„Аз самата като журналист, като водещ съм била кауза – да спазвам моя морал, да вървя по моя път без да правя големи компромиси, без да си лягам с гузна съвест и да продължавам да вървя натам, накъдето смятам, че е правилно да вървя. Да върша нещата, които мога. Да не създавам конфликти и да бъда приятен партньор в работата за всички останали”, добави още Ани Салич.

„Всеки си плаща цената, а цената е в емоции, енергия, здраве и понякога в разклащане на семейството. Трябва да си много умен, да правиш много компромиси, много балансиран, за да запазиш семейството си и децата ти да бъдат нормални”, смята Ани Салич и твърди, че е кауза да бъдеш себе си.

Запитана за подробности около напускането на телевизията, в която работеше в продължение на 13 години, Салич обяви:

„Очаквах да се развия повече. Имаше моменти, които се превръщаха в обида. Наложих си да не чета тяхната декларация по повод напускането ми. Там нямаше благодарност за 13-те години, в които ”В Нова телевизия идвам с очакванията да бъда свободна”, обясни още Саличсе омъжих за телевизията. После получих предложение през Бранко за 10-годишната ми заплата като бонус и предаване”. Запитана дали става въпрос за пари, тя отвърна, че „става въпрос за това как човек остарява”.

По повод клюките по неин адрес Ани Салич обяви: „Надявам се, докато работя в телевизия да видя осъден жълт вестник. Няма да давам интервюта. Нека да пишат глупости”.