Ани Салич вече почти месец е в Сърбия и затова никой от близките и колегите й тук не успя да се свърже с нея, след като наскоро гръмна новината, че напуска Би Ти Ви и се мести в Нова тв.

Още преди информацията да бъде съобщена от новите й работодатели, новинарката избягала от България с цялото си семейство в посока Белград, разкрива в. "Ретро", пише pik.bg.

От началото на декември синът й Лазар не бил стъпвал на училище в Италианския лицей, чийто възпитаник е от първи клас. Съпругът на Ани – Бранко, се разбрал с преподавателите на момчето, което било освободено с обещанието, че ще си учи уроците, твърдят близки на семейството.

„Двамата не успяха да си починат през лятото, защото бяха твърде заети с работа и за това решиха ваканцията им да е по празниците през декември. Тръгнаха още в началото на месеца и заради скандалите с преместването на Ани в Нова телевизията, защото тя искаше да избяга от шумотевицата и клюките”, обясняват хора от обкръжението на семейство Салич и допълват, че апартаментът им в София не бил останал празен. Майката на водещата – Златка, пристигнала от Благоевград, за да наглежда къщата, а и да спести някой и друг лев от сметките за отопление през зимата. Тя щяла да посрещне дъщеря си и внуците чак в средата на януари. До тогава семейство Салич е планирало да остане в Сърбия.

„Бранко си движи работата във фирмата от там, без никакви проблеми, а Ани ще започне подготовка за новото предаване в началото на февруари. Умишлено искаше да има повече време за почивка, да се отърси от предишните проблеми и да стартира на чисто. Последните месеци и на двамата много им се събра”, обясняват близките на фамилията и не крият, че през пролетта и лятото бракът на Ани и Бранко е бил в тежка криза.

Проблемите започнали покрай напускането на сърбина от Би Ти Ви в началото на февруари. Тогава плъзнаха слухове, че той е бил хванат в изневяра и новинарката е поискала развод. Водещата прочела любовни есемеси в телефона на съпруга си и не можела да се примири, че била предадена. По същото време обаче я сполетя и друго нещастие – счупи си крака, падайки на лед. Контузията на Ани се оказа сериозна и тя прекара няколко седмици в болница, а после месеци на легло у дома. Покрай здравословните грижи се наложило да търпи присъствието на мъжа си, който пък напълно отричал обвиненията в изневяра и бил плътно до нея, докато отново стъпи на крака. Така бракът им се позакрепил и след като лятото продължаваха да живеят разделени, през есента най-сетне се събраха.

Основна заслуга за това имало и решението на Ани да се откаже от централните новини в Би Ти Ви и да има повече време за семейството си. Докато чакаше да стартира обещаното й от шефовете ново шоу „Вокс попули”, тя водеше емисията в 17.00 ч. След това била напълно свободна да се прибира при близките си и съвсем закрепила отношения с мъжа си. Покрай това пък той успял да я убеди, че е по-добре да се премести в Нова телевизията, където ще е по-уважавана и ценена и ще има шанс да развива кариерата си, зациклила напоследък в Би Ти Ви. Бранко имал отлични бизнес отношения с медията покрай фирмата си и работел основно с Нова тв след напускането на конкурентната телевизия. Ани нямала кой знае какъв избор. Двамата два пъти са били на косъм от развод и тя не искала отново да поставя стабилността на семейството си на изпитание.

„В семейния живот винаги настъпват по-малки и по-големи кризи. Няма рецепта за съпрузите как да ги преодолеят. Или успяват, или се стига до развод. С Бранко преминахме през големи препятствия, но бракът ни остана непоклатим“, коментира още през лятото за семейството си водещата. Тя е категорична, че то е най-важно за нея, а напоследък й се наложи и да докаже, че е така.

Сега Салич били повече от щастливи, че посрещат 2014 г. с подреден живот и заедно. За това и са се отдали на празнуване и честват Коледа цели два пъти. На 24 декември Ани приготвила трапезата в Белград по български обичай и нагостила родителите и роднините на Бранко. На 7 януари пък отбелязала с тях Бъдни вечер за втори път според календара, който спазват сърбите и руснаците.