Много шум за нищо - в буквалния смисъл - се оказа новото шоу „Вокс попули", което трябваше да бъде водено от Ани Салич.

То беше рекламирано по всички телевизионни и радио канали на Би Ти Ви, но така и не видя бял свят. Вместо него отново въртят турската сага „Огледален свят".

Малко преди началото на новия телевизионен сезон в Би Ти Ви се зарекоха турските сериали да изчезнат безследно от праймтайма. Това обаче се оказа само високопарно обещание, което не беше спазено. Фериа от „Огледален свят" тихо се промъкна с цели два поредни епизода в четвъртък, когато по план трябваше да пуснат „Вокс попули" на Ани Салич.

Стартът на предаването беше обявен официално за миналата седмица. В последния момент обаче Би Ти Ви промени тихомълком програмата на сайта си и пусна турската сапунка без никакво предупреждение. Тя е заложена и за този четвъртък. Когато го излъчваха всеки ден, „Огледален свят" беше истински отличник на телевизията по рейтинг, докато новите проекти като „Африка" и „Нищо лично" не могат да се похвалят със същия успех. В Би Ти Ви били ужасени, когато видели готовия продукт на „Вокс попули".

Ръководството на медията преценило, че той не става за праймтайм и ще бледнее пред „ВИП Брадър" на Нова, който набира все повече фенове. Затова решили да залагат на сигурното и вече два поредни четвъртъка пускат турския сериал.

Самата идея за „Вокс попули" е твърде мъглява. Това са филми, в които зрителите определят развитието на действието чрез гласуване, пише ''Всеки ден''.