Водещата на новините по Нова телевизия Ани Салич намери лекар за болно момиче, след като няколко софийски болници му отказали лечение.

Телевизионерката разказа във Фейсбук, че от години познава Бояна и майка й Гергана, която не изоставила болното си дете в дом, а избрала да се грижи всеотдайно за него. Бащата на Бояна, която страда от спина бифида или отворен гръбнак, обаче ги зарязал.

Преди дни Гергана позвънила на Салич и през сълзи обяснила, че няколко софийски болници отказват прием на щерка й. Било въпрос на часове Бояна да загуби живота си, защото страдала от тежък сепсис. След като Ани позвънила на лекари, бързо един от тях, макар и в отпуск, откликнал и настанил страдащото момиче в болница.


Водещата сподели в социалната мрежа възмущението си от управляващите, които от години нехаят за създаването на специализирана детска болница: „Онези горе, от които зависи България да я има, да се раждат българчета и да не изчезне българския род, просто не им пука!

Дано поне не забравят,че и Рая и Ада са тука на Земята,а не горе на небето и накрая всеки ще си получи заслуженото, дано най-после да разрешат да се направи Българска държавна детска болница,каквито има и в Румъния,и в Македония,и в Гърция,че и в Турция,но не и у нас”, насипа Салич в профила си.