Ани Салич се сдобила с апетитен парцел в с. Рударци още по време на брака си с ТВ продуцента Бранко Салич, с когото са разделени от няколко години. Въпреки че можели да си построят многоетажна вила, двамата постъпили иновативно и заложили на сглобяема къща контейнер от американски тип, които по онова време не бяха толкова актуални по нашите ширини. Те са по-ниско бюджетен вариант от строителството.

Цените им започват 40-50 хиляди лева. След развода журналистката избрала да остане да обитава вилата в Рударци с двете си деца. 
До ден днешен живее там и всеки ден пътува до работното си място в Нова телевизия, която е чак на летището доста дълго. Главоболията с трафика обаче не могат да заменят селското спокойствие от което има нужда Салич.

Зад къщата се издига планински склон, а отпред има лятна веранда и двор, в който журналистката отглежда цветя, храсти и райграс. Обзавеждането вътре е семпло. Кухнята е съвсем стандартна, за отоплението водещата разчита на камина на дърва. Соларен панел събира слънчевите лъчи и подсигурява топла вода на семейството, пише „Ретро“.