Ани Цолова най-сетне си намери работа, па макар и за един ден. Бившата водеща на сутрешния блок на Нова телевизия ще води симфоничен концерт в родния си град Плевен. Напомняме, че брюнетката бе свалена от ефир миналата година, а от медията първоначално обявиха, че тя ще прави лайфстайл предаване, но то така и не се появи в ефир. По принцип журналистката никога не е била на „ти” със светските новини, така че никой не повярва на „новината” за новото й занимание.

Концертите, в които ще се изяви и Цолова са дългоочакван подарък в края на всяка музикална учебна година на „Фортисимо в клас“.. Осма поред за съществуването си, с публика от повече от 22 000 деца досега, тази година образователната програма гостува на пет града. Създателят Хари Ешкенази е щастлив от възможността да представи на младата аудитория нетрадиционен синтез от сценични изкуства – класическа музика, театър, на фона на видеопрожекции и филмова музика…


„Освен за да отпразнуват завършека на обучението по особено тържествен и запомнящ се начин, децата виждат на живо как свири целият оркестър, тематично сценарият преминава през 9-те инструмента, които вече сме им представили в клас и си ги припомнят като обобщен преговор по модерен и забавен начин…“

Първият финален концерт ще бъде в София на 28 март , отново с гостоприемството на Софийска филхармония и зала „България“ и водещ Александър Кадиев. Симфониета Враца и Ана Пападопулу ще са следваща спирка на 29 март , Пловдив ще вдигне завеса на 18 април с участието на Юлиан Вергов и Пловдивска Опера, следва Плевен с домакини Плевенска филхармония и Ани Цолова на 20 април . Последен акорд и финал ще даде Симфониета Видин.

Изненадите за всички пет концерта – модерен микс от бийтбокс и гъдулка са мисия на Адриана Николова-Печенката и Десислава Тодорова. Дирижира маестро Максим Ешкенази.