Кастингът за най-дългоочаквания сезон на Big Brother приключи.

Вече са ясни героите, които ще прекрачат прага на къщата и чиито съдби ще станат част от ежедневието ни след броени седмици.

Психологът Ани Владимирова, която е професионално ангажирана с Big Brother от първия сезон до днес, разкрива новини от кухнята на шоуто.

Тя не може да разкрие самите участници, но споделя, че е имало много изненади.

"Мога само да кажа, че някои от типажите успяха да изненадат дори мен, а това, повярвайте ми, е трудно. Този сезон, например, мъжете са много "яки" - красиви и умни, и успели, и пълни с желание за игра и победа. В Къщата ще влезе един истински играч, директно от футболното поле, който има зад гърба си много победи, достатъчно загуби и също така някои "неприлични" предложения. За мен лично бяха много интересни двама "герои", които се явяват за втори път на кастинг. Тогава те имаха да решават лични проблеми и да направят важни избори, за да могат да бъдат интересни и за съквартирантите си, и за публиката. Сега, и двамата се върнаха успели да преодолеят препиятствията и готови да се впуснат в нови предизвикателства", споделя психоложката.

Ани споделя, че основните критерии, които правят един човек интересен потенциален участник в Big Brother е "да те провокира да се интересуваш от него, да го запомниш още от първото виждане, да искаш да научиш повече за него, да го опознаеш и да видиш какво носи като личност и как ще се трансформира в играта".

Психоложката не крие, че се спазва определена схема на типажите, които ще влязат в Къщата.

"Търсим едновременно баланс и "камък в блатото", хора, които да се борят за лидерско място. Избираме силно емоционални личности и балансьори, такива, които са готови да изживеят любовна авантюра и други, които по принцип се хранят от разказите на другите. И, разбира се, винаги има по един или двама участници, които са "душата на компанията" и "майката на отряда".