Анита Мейзер често е под светлината на прожекторите с различните скандали, в които се забърква. Варненката е открита и не се притеснява да споделя и коментира всичко случващо се в личния й живот.

Самата тя споделя, че дори ако нямала дете, щяла да е далеч по-разкрепостена от това, което е в момента, тъй като не обичала предразсъдъците и не се влияела от хорското мнение. Анита се превърна в истинска сензация, след като представи родината ни на световен конкурс за красота в Америка за омъжени дами през ноември 2014 г.



- Анита, къде те намирам?

- В родната Варна съм, много добре се чувствам у нас. Очаквам всеки момент да посрещна мъжа ми Николай, който си идва за лятната ваканция у нас от Щатите.

- С какво се занимаваш в момента в България?

- Истината е, че все още обмислям някакъв бизнес, който да стартирам. Имам интереси в разработването на заведения. В момента се издържам с рентиерство - отдавам апартаменти и бизнес помещения под наем. Това е източникът ми на доходи. Не крия, че съм богата, но съм спечелила парите си с честен труд. Инак последното сериозно начинание, от което спечелих добре, бе работата ми на координатор на световния конкурс „Мисис Свят". За първи път в историята на конкурса е назначавана българка за тази роля. Изкарах целия конкурс на гърба си и се преоткрих в една друга светлина - организационна, не че във времето не съм се занимавала с подобна дейност, но сега нещата бяха далеч по-сериозни. Направлявах 40 бизнес дами, които изпълняваха всичко, което им кажех.



- Наскоро обаче, без да искаш, сякаш се забърка в скандал в „Черешката на тортата", наричайки Калина Паскалева „долна проститутка".


- Много съжалявам за всичко, което се случи и бе излъчено. Признавам си, че това е единственият момент в живота ми, когато толкова грубо съм обиждала жена. Когато й казах какво съм чувала за нея, наистина мислех, че сме извън ефир, тъй като камерите бяха там, но операторите ги нямаше. 10 минути Калина ме изнудваше да й кажа какво знам за нея. Когато ми предложиха да участвам в „Черешката на тортата", ми казаха кои ще са останалите хора, с които ще съм на една маса и около мен имаше разни охранители. Попитах единия знае ли коя е Калина и той ми вика: „Ами тя тая е една долна проститутка". След като казах това, се молих като дете на продуцентите да не се излъчва това нещо. Не бе никак колегиално от тяхна страна да го пуснат в ефир. Дори и чрез вашия вестник искам да й се извиня отново. Надявам се, че ми е простила, дано не е злопаметна...

- Откъде всъщност тръгват слуховете, че си била порно актриса и има ли нещо вярно в това?

- Всичко тръгна от участието ми преди 10 години на еротичен фестивал в София, където бях сред промоутърите на продуктите, които тогава продаваше Киро Скалата. Той бе сложил моя огромна реклама, само гърдите ми бяха напечатани над един метър. Не съм осъзнавала, че съм на порно фестивал и какви ще са последствията след време. Аз съм освободен човек. Ако не бях омъжена - съвсем не ми пука, ако пък не бе и дъщеря ми - съвсем щях да съм перде. Наистина се чувствам свободна да правя каквото си искам. Оттогава се говори, че съм имала порно кариера... Е, не е вярно.



- Показа завидна амбиция да спечелиш „Черешката на тортата". Влизаш ли често в кухнята?

- О, да! Готвя постоянно. Всеки ден готвя и импровизирам, но рядко го правя по рецепта. Винаги купувам много месо, плодове, зеленчуци, подправки и след това си измислям нещо хубаво. Бях много амбицирана да спечеля „Черешката". Виждах конкуренция единствено в лицето на Ваня Джаферович, който играеше тактически и нечестно. С останалите участници останах в добри отношения. Лъжа е, че след предаването съм се била с Калина Паскалева - няма такова нещо! Явор Бахаров ми се обиди, че искам да гледам брат му, вместо него, но какво да направя, че Захари по ме кефи като актьор. Съжалявам единствено, че нямах клауза в договора да не ми уронват престижа, каквото Явор е имал, защото забелязах, че доста му спестиха. При мен се получи така, че започнах да готвя от обяд и вечерята продължи до 2 и 30 след полунощ, в крайна сметка се излъчи това, което не трябваше да се излъчва.

- Явор те упрекна, че повече от 20 години не си ходила на театър...

- Да. Грешката ми бе, че премълчах това, което исках да отговоря, а то е, че ако Явор е в моя ежедневен театър, той няма нужда да ходи на театър. Театърът, в който аз съм била, ми е донесъл много пари; театърът, в който е той, чух колко му носи, няма нужда да коментираме смешните му пари! Пожелавам му световни успехи, за да печели пари. Истината е, че буквално съжалих момчето и всичките ни актьори, ако живеят така. Защото да имаш талант и да живееш така, беше ми тежко да го разбера и видя.



- Имаш ли досег с някаква форма на изкуство?

- Последните книги, които прочетох, бяха двете книжлета на Калина Паскалева. „Дневниците на една курва" ме потресоха! Съжалих я, когато четох през какви неща е минала, даже ми се насълзиха очите. Натовариха ме тези книги! Инак, след като Явор ме засегна, че не гледам театър, отидох на две постановки. Едната се казва „Дяволът се призна за виновен", с актьора от „Под прикритие" Любен Кънев. Хареса ми постановката, но беше много дълга. Вижте, аз съм обиколила света, видяла съм толкова много - дали ще е театър в затворено пространство, или „театър", който мога да видя на улицата - викащи луди откачалки, например „Венис бийч", там театърът ми е много по-интересен.

- Миналата година отказа на „ВИП Брадър". Би ли влязла в предстоящия сезон?

- Надявам се, че продуцентите не са ми обидени, защото миналата година имах задачи около организацията на „Мис Свят", инак много исках да вляза в Къщата. За тази година още не съм получила покана, но съм готова психически и физически да бъда в това риалити. Смятам, че зрителите ще се забавляват с мен, защото съм импулсивна и имам какво да покажа.



- Как обичаш да си почиваш?

- Харесва ми да ходя на плаж или пък с мъжа ми да караме картинг. Освен това съм луда маниачка на ролерите. В Щатите не спирах да карам, сега виждам, че Морската градина на Варна също е оправена, заради което искам да карам и тук. Доскоро обичах да си почивам и на яхта, но вече не бих се качила, тъй като бях корабокрушенка преди няколко години. Тръгнахме от Лозенец до Созопол с чисто нова яхта, всичко се превърна в една 6-часова борба на живот и смърт. В морето се появиха вълни 5 бала и половина, бяхме на SOS и никой не можеше да ни помогне заради лошото време. Капитанът каза: дръжте се всеки за себе си, защото ако един падне, ще загубим двама вместо един. Беше ужас! Умрях от студ. Бяхме 11 човека, половината от които милионери. Всички си изповръщаха червата в морето.

- Спазваш ли някакви диети?

- Все още не, но на 1 август започвам да постя. Мисля да хапвам само плодове и зеленчуци.



- А вярваща ли си?

- Да, ходя от време на време на църква. Грях спрямо религията ми е, че преди време отидох на врачка и се чувствах гузна, че съм посетила Дявола.

- В публичното пространство бе нападната от Страхил Гановски, който цветущо те обиди. Какво всъщност доведе до изостряне на отношенията ви?

- Въпросният господин започна да бълва разни врели-некипели по мой адрес, след като имах участие при Гала в „На кафе". Истината е, че той си прави пиар на мой гръб, защото вижда, че около мен има скандали и се чуди как да привлече вниманието върху себе си. Пълни глупости са, че съм си плащала да участвам при Гала и че съм платила 4000 лева, за да съм гост на Слави Трифонов. От екипа на „Шоуто на Слави" ми платиха самолетния билет, хотела, даже ме попитаха, ако пътувам с джипа си до София, колко ще излезе горивото от Варна, за да ми дадат пари. Враждата ми със Страхил се появи от това, че исках да помогна да изпратя българския представител на „Мистър България" на световния конкурс „Мистър Свят". Страхил твърди, че държи лиценза за „Мистър Свят" за България, но така и не го показва. Ако той е собственик на правата, той трябва да одобри момчето, което изпращаме ние. Писах писмо на световните организатори, за да попитам за помощ и оттам се завъртя интрига. Впоследствие и Страхил им е писал писмо за мен и им е изпратил, предполагам, от най-грозните ми снимки. От централата му отговорили: „Какъв е този звяр Анита? Съдете я, вкарайте я в затвора!". Според мен той вижда, че в конкурса „Мистър България" има пари и идеята му е да се закачи отново в играта и да прибира едни солидни суми в своя джоб. Ама какво да ви кажа - Страхил е доста поостарял и овехтял човек. С какво право той може да пита Гала: „Абе виж снимките на Анита бе, Гала, виж какво чудовище си поканила? Тя е луда, ненормална". Ей, бога ми, ще го съдя! Изключително арогантен и груб човек! Ще го съдя!



- Обиждаш ли се, когато се шегуват с теб?

- О, не! Аз съм широко скроен човек, простила съм на всички. Даже се забавлявам, когато ме имитират в „Шоуто на Слави" - това са професионални комици. Не ми харесва единствено когато се шегуват с управляващите. Смятам, че децата ни не трябва да гледат комедийни образи на президенти и премиери. Особено на Бойко Борисов! Много го харесвам!