Задържаната за смъртта на съпруга си скандална силиконка Анита Мейзер излиза от затвора с неочакван ход.

Тя може да замени студената килия с удобното легло в къщата на „Биг брадър“, откъдето й е отправено предложение, потвърдиха пред "България Днес" от нейното обкръжение.

Oще в началото на юли месец, Мейзер е дала съгласието си да участва в сезона на воайорското шоу малко преди мъжът й Николай Димов да издъхне. Тогава договорила хонорар от 15 бона, но сега ангажирането й би струвало двойно повече на продуцентите.

"Ако Анита влезе в „Биг брадър“, рейтингът ще скочи до небето", прогнозират медийните експерти. Те смятат, че заради заплетения криминален случай със смъртта на културиста Николай Димов, цяла България ще гледа изявите на ексцентричната брюнетка, пише БЛИЦ.



Името на Анита Мейзер влезе в полицейските доклади, след като бе арестувана за странната смърт на Ники. Едрогабаритният мъжага бе открит полугол и бездиханен на масажната маса в дома на силиконката. Вратът му бил стегнат със свинска опашка. Крайниците му също са били в примка. Анита обясни пред ченгетата, че Ники издъхнал, докато се опитва да спраска свинските опашки напрягайки вратните си мускули. Целта била да покаже силата си, за да го ангажират за реклама за хранителни добавки. Експериментът го довел до фатален край, а мургавата Анита бе арестувана за причиняване на смърт по непредпазливост, тъй като тя вързала опашките.

Оттогава досега Анита е в килията, а дъщеря й Джулия се върна по спешност от чужбина, за да посещава майка си. Адвокатите на Мейзер планират да изведат мургавелката от килията веднага щом излязат трите дългоочаквани експертизи. Именно те до голяма степен са решаващи за съдбата на Мейзер и може да променят обвинението й в по-леко. По обвинението в момента тя може да получи от 2 до 8 години затвор.

От съдебномедицинската експертиза ще стане ясно как е умрял Николай. Други две ще установят наличието на химични вещества в кръвта и на двамата съпрузи. Вещи лица са изготвили и психична експертиза на скандалната силиконка. На базата на техните резултатите адвокатите на Мейзер ще поискат пускането й на свобода срещу по-лека мярка - парична гаранция, подписка или домашен арест. "Това е напълно възможно, тъй като, ако смъртта е настъпила при нелеп инцидент, както твърдим ние, Анита няма защо да бъде затворена", казват адвокатите й.

Ако съдът разреши домашен арест за Мейзер, тя може да посочи адреса на къщата на „Биг брадър“ в Нови Хан със специално разрешение на съда. Така ще бъде под постоянно наблюдение и същевременно ще може да получи хонорара си и да вдигне до небето рейтинга на скучното напоследък риалити. Продуцентите са потвърдили, че ще направят всичко възможно да вкарат Анита в „Биг брадър“. За влизането й в риалитито се водят разговори на изключително високо ниво – с шефове на прокуратура и министерства. Нико Тупарев и компанията му лично гарантирали пред органите на реда, че в къщата Анита няма как да извърши друго престъпление или да въздейства на процеса.

Ексцентричната брюнетка отдавна е в полезрението на шоумените. Миналата година тя отказа да влезе в къщата заради лични ангажименти, но им обещала да им се реваншира тази година. От ареста тя заявила, че иска да участва в предаването, за да покаже на хората истината за себе си и да изчисти името си след инцидента с Николай, покрай който натрупа негативи.