Звездата от вампирския сериал “Истинска кръв” Анна Пакуин изненада феновете си, като обяви, че е бисексуална, предаде Ройтерс.

Носителката на “Оскар” направи признанието във видеокампания за защита правата на хората с нестандартна сексуална ориентация на електронния сайт wegiveadamn.org.

Други звезди, появили се във видеопосланието, бяха американската актриса Упи Голдбърг, британската музикална легенда Елтън Джон, минал под венчило с приятеля си Дейвид Фърниш, и съпругата на рокзвездата Ози Озбърн - Шарън. Знаменитостите изразиха безпокойство по повод уволненията на хомосексуалисти от американската армия. Поради огромната посещаемост сайтът остана временно недостъпен.

“Аз съм бисексуална”, заяви Пакуин. “Едно мотивирано от омраза престъпление се извършва приблизително на всеки час в тази страна”, посочи живеещата в Лос Анджелис актриса.

Миналата година канадката, отраснала в Нова Зеландия, се сгоди за приятеля си Стивън Мойър - също звезда от “Истинска кръв”. Именно по време на снимките на сериала тя се влюбва в него. На 5 август 2009 г. двамата обявиха годежа си. Дори тръгнаха слухове, че Ана е бременна. Тя побърза да ги опровергае.

Не става ясно дали освен многобройните фенове на Анна Пакуин признанието за нейната бисексуалност е изненадало и приятеля й. Представител на актрисата не е бил открит за коментар, отбелязва Ройтерс.

Пакуин спечели “Оскар” за поддържаща роля във филма “Пианото” през 1993 г. Тогава тя беше