Нова телевизия открадна две от популярните лица на бТВ. Анна Цолова и Виктор Николаев напускат сутрешния блок на медията и от септември ще водят публицистично предаване при конкуренцията.

От началото на август тандемът бе свален от ефир за лятна отпуска, като от бТВ обясниха това с нуждата от почивка на целия екип на предаването.

За последно Цолова и Николаев се явиха на екрана на 16 август, когато имаше извънредно заседание на Народното събрание по ветото на президента върху актуализацията на бюджета за 2013 г. Те водиха за ден сутрешния блок, а след това отново се оттеглиха във ваканция.

От бТВ потвърдиха информацията. "Днес екипът на бТВ с голямо съжаление научи, че дългогодишните водещи на „Тази сутрин" Анна Цолова и Виктор Николаев са избрали да продължат професионалния си път в Нова телевизия", казаха досегашните работодатели на водещите.

"През изминалите няколко години Ани и Виктор се превърнаха в знакови лица за бТВ и българския телевизионен ефир като цяло. Сърдечно им благодарим за прекрасната работа и проявения професионализъм! Винаги ще останем техни приятели и им желаем на добър час!", казаха от телевизията, пише ''Всеки ден''.

Припомняме, че малко след като Анна и Виктор бяха свалени от ефир, в медиите се появи информация, че причината е интервюто им с Пламен Орешарски, в което двамата поне 10 пъти му зададоха въпроса: „Кой ви накара да застанете зад кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС?”, а Орешарски десет пъти отказа да отговори. ''Това е много важен въпрос'', настояваше Виктор.

Двамата поне 10 пъти му зададоха въпроса: „Кой ви накара да застанете зад кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС?”, а Орешарски десет пъти отказа да отговори.

Прочети повече на: http://hotnews.bg/n/uvolniha-viktor-nikolaev-i-anna-tsolova-zaradi-oresharski-video.74605.html