26-годишната красавица Екатерина Борисова от град Омуртаг, участничка в конкурса "Мис Плеймейт 2014", е починала преди седмица в страшни мъки от анорексия.

Непосредствено преди трагичната си кончина дипломираната педагожка тежала едва 24 килограма.

Младата жена била закарана в болница в началото на юли в извънредно тежко състояние, а малко по-късно изпаднала в кома и починала.

Бащата на Катя, дългогодишен служител в БДЖ, също е починал, него го покосил инфаркт преди 5 години. Майката Василка сега сама ще трябва да се грижи за 17-годишния брат на Екатерина, който напролет трябва да бъде абитуриент, пише за трагичния случай столичен ежедневник.

Случаят обаче е абсолютна мистерия, тъй като от списанието "Плейбой", което организира конкурса "Мис Плеймейт", не познават въпросната Екатерина Борисова.

"Вероятно колегите ви са допуснали някаква неточност. Не познавам това момиче, в последните 3-4 години няма такава участничка в нашия конкурс. И визуално също не ми е позната. Със сигурност Екатерина не е сред плеймейтките от 2014 г. Ако изобщо е участвала, е било преди 2012 г.", коментира пред Агенция ПИК главният редактор на еротичното издание Христо Запрянов.
Наистина бърза справка в "Гугъл" показа, че сред участничките в конкурса от преди две години момиче с такова име и фамилия не фигурира.

Според твърденията Екатерина започнало строга диета преди 2 години. След като не спечелила конкурса се депресирала, че не е достатъчно секси. Решила да се подложи на жестока диета, да отслабне, а после да увеличи драстично гърдите си. Постепенно развила анорексия.