Великолепната Нешка Робева ще зарадва родния си град Русе със своя най-нов танцов спектакъл.

На 7 декември от 19.00ч в зала „БУЛСТРАД Арена“ трупа “National art” и Държавна опера – Русе ще представят „Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка“.

За почти 25 години треньорска работа възпитаничките на Нешка Робева завоюват 294 медала, 7 абсолютни световни, 10 Европейски титли и 2 вице олимпийски титли. Не по-малко впечатляващи са и спектаклите на групата “National Art”, ръководена от Нешка Робева, съчетаваща по един невероятен начин българския фолклор с елементи на художествената гимнастика. За русенци новият спектакъл на “National art” ще бъде по-специален, заради участието на Държавна опера – Русе в проекта.



Концепцията на новото шоу на Нешка Робева включва характерните фолклорни елементи, но и използването на елементи от класическите музика и балет. Връзката между фолклора и класиката ще направи главният герой Фигаро – съдържател на ресторант, който успява да забърка голяма каша, като прави едновременно две сватби в ресторанта си, а сватбарите са с коренно различни музикални вкусове. Дали Фигаро ще се справи със сложната и в същото време комична ситуация, ще разберем на 7 декември, когато спектакълът ще бъде представен в зала „БУЛСТРАД Арена“.

Подготовката за шоуто вече тече, директорът на Русенска опера лично се е ангажирал с подготовката на класическата музикална част, оркестърът и балета на Държавна опера – Русе ще се присъединят към “National art”, което гарантира едно мащабно и изпълнено с емоции, динамика и красива музика шоу.