Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Мария Петрова, която разказва за създаването на последния си успешен проект “Изигра ме”.

Песента е съчетание от музикалните идеи на Оцко, Джена и на самата Мария Петрова. Това е втори проект, който певицата осъществява с Йорданчо Василковски – Оцко. С него певицата реализира и предишното си лятно парче “За първи път”.

С Джена се познава още от периода й в музикалното училище и от тогава двете са в прекрасни отношения. Случайна среща в студиото станала причина за включването на Джена в проекта на Мария. Причина да повери текста на новата си песен на Борислава Валентинова, която е сестра на Джена, е изключителното впечатление, което и е направил текста на песента на Роксана “Ще го понеса”, създаден също от младата текстописка, пише planeta.tv.

Във видеото участва и приятел на певицата, който по професия е актьор, но се занимава и с пеене. Идеята на екипа е да се покаже, че мъжката фантазия доизгражда женската красота и че една любов никога не се забравя. Но каквото и да говори сърцето, смята певицата, когато изборът вече е направен веднъж, няма обратен път. Трябва много време, а раните зарастват много бавно, пък и мъжките сълзи не са лек за тях.

Мария Петрова признава за увлечението си по народната музика и би искала да записва повече народни песни, а дори да издаде и цял фолклорен албум. Освен самостоятелни фолклорни песни тя записа преди време с Нелина и дуетната “Любе Тудоро, Тудоро”.