АНТ-МЕН излиза в кината днес на 3D и IMAX 3D.

За филма

АНТ-МЕН е един от най-старите герои на Марвел и въпреки това, един от най-малко познатите на феновете. Миниатюрният супер герой е сред основателите на Отмъстителите. Създаден от Стан Лий и Джак Кърби през януари 1962 г., АНТ-МЕН продължава линията от епични продукции от последните години – Железният човек, Невероятният Хълк, Тор: Богът на гръмотевиците, Капитан Америка, Отмъстителите, Пазители на Галактиката, Отмъстителите: Ерата на Ултрон. Освен Пол Ръд, Кори Стол и Майкъл Дъглас, в АНТ-МЕН участват и Еванджелин Лили, Майкъл Пеня, Боби Канавал, Джуди Гриър, Тип „Ти Ай” Харис, Ууд Харис, Джорди Моя. Режисьор е Пейтън Рийд, а продуцент е ветеранът Кевин Фейги.

Скот Ланг
(Пол Ръд)

Въпреки че се е отдал на престъпления в миналото, за да издържа семейството си, Скот е добър човек. Единствената му цел в живота след престоя в затвора е да бъде добър баща за дъщеря си Каси. Макар да не изглежда като типичния герой, Скот е ловък, познава технологиите и изповядва морални ценности, които го превръща т идеалния кандидат да облече костюма на АНТ-МЕН. Скот е изпратен от Ханк Пим на мисия да открадне костюма на Йелоуджакет, технология, която може да унищожи света.



Ханк Пим
(Майкъл Дъглас)

Ханк Пим е сред най-умните герои на Марвел и в комиксите един от основателите на Отмъстителите. Като учен Ханк открива ключа към технология, която позволява организма да променя и намалява размерите си, както и как да контролира мравките. С новопридобитите си сили, Ханк става най-голямото предимство на ЩИТ като таен агент под кодовото име АНТ-МЕН. След една мисия, завършила трагично, Ханк се заклева никога да не разкрива тайната на технологията си. В наши дни, когато старото протеже на Пим Дарън Крос се опитва да се домогне до тайната технология, Ханк ще трябва да се довери на изпечения обирджия Скот Ланг, който да спре злия план на Крос.



Хоуп ван Дайн
(Еванджелин Лили)


Хоуп е дъщерята на Ханк Пим, която е наследила не само интелекта, но смелостта му. Израствайки в сянката на своите родители супершпиони, Хоуп обикаля целия свят, превръщайки се в стратег и боец, за да се завърне един ден и да стане председател на Борда на старата компания на баща си Пим Тек. Въпреки че е в обтегнати отношения с баща си, Хоуп има съществена роля в обира и самата става герой.



Дарън Крос
(Кори Стол)


Дарън Крос е бил прогтеже на Ханк Пим, който го взима под крилото си в зората на създаването на компанията. Но в един момент пътищата им се разделят. Дарън не осъзнава потенциалните опасности, които стоят зад технологията на Ханк и работи неуморно, за да разкрие тайната му. След поредица от опасни експерименти, Дарън съумява да създаде напреднала нова версия на костюма на Ханк, която нарича Йелоуджакет.



Луис
(Майкъл Пеня)


Бивш съкилийник на Скот Ланг, Former cell mate to Scott Lang, непринудения Луис приютява в апартамента си своя стар приятел, докато той се опитва да си стъпи на краката. Лоялен приятел и схватлив стратег, Луис е постоянно нащрек за нови възможности за един голям удар.