Антон Бахчеванов, познат на зрителите като „Тони пипера” от MasterChef, гостува в студиото на „Преди обед”, за да сподели за любовта към компютрите, историята, лютите чушки и барабаните.

Участникът с най-много прякори в третия сезон на кулинарното шоу - „соса”, „чипса”, „бунта”, признава, че най-припознава себе си в „пипера”, поради искрената му любов към лютото. Според него то отваря още една врата във вкусовите усещания, но когато е интензивно, то прераства и във физическо усещане. Едно панирано свинско с шоколадови бонбони изкара кулинаря от най-желаната кухня на България, но не изкара любовта към готвенето от сърцето му.

Компютърният специалист, за когото няма copy-paste в кухнята, призна пред Деси и Сашо, че в MasterChef не е използвал нито една стандартна рецепта и всяко едно готвене е като рисуване, за което трябва вдъхновение. Ако вдъхновението ти избяга или не е на 100% - край! Той изрази възхищението и уважението си към тричленното жури в лицето на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, въпреки „номерцата”, които им е въртял, за да се забавляват.

Антон призна, че старт в кулинарията е дал баща му, а след това той сам е започнал да повтаря рецепти, които са му направили впечатление, да импровизира и експериментира. Първият му опит в кухнята е бил заедно с брат му и списание на френски език. Ориентирайки се само по картинките, двамата са приготвили кекс, за чието изваждане от тавата са били необходими длето и ножовка. За мотивацията си да стане част от любимото кулинарно шоу на България, Тони разказва, че след семейно търкане, жена му е заявила, че той не може да готви. Отивайки при брат си, за да излее мъката, двамата виждат рекламата на MasterChef и откриват чудесна възможност Тони да докаже способностите си.

Антон признава, че в момента се занимава с визуализации на данни в българо-щатска IT компания. В миналото си е бил преподавател по английски на деца от 3, 6 и 8 клас, които още го поздравяват с обръщението „учителю”. Поради ниското заплащане му се е наложило да промени пътя си, но винаги ще помни училищната дейност с топло и приятно чувство. Следващо предизвикателство за духовития кулинар е да се научи да прави домашна бира по примера на свой приятел и да възпита 5-годишната си дъщеря Августина, да бъде достоен и добър човек, който сам да се ориентира според интересите си.

„Тони пипера” приготви на Деси и Сашо апетитни сандвичи със сурово маринована риба. Върху прясно хлебче, той намаза богатото на минерали и витамини зряло авокадо, което замества маслото в здравословната кухня. Като акцент в закуската, кулинарят маринова достъпната и удобна за работа риба тилапия, която приготви като сашими – поръси я с бял или меланж пипер, настъргана кора от лайм, сол и захар в пропорция 9 гр. на 100 гр. месо. Престояла така 24 часа, рибата се филетира на тънко и върху брускетата се превръща в апетитна и здравословна закуска или предястие