Антон Божков покани приятеля си от детинство Филип да кумува на сватбата му с Ива Софиянска, научи "168 часа" от присъствали на пищното тържество.

Досега в медиите беше съобщено само, че булката е избрала по-голямата си сестра Елена за своя кума, но никой не разбра кой е бил партньорът й в този важен сватбен ритуал.

Младоженецът е пожелал да се довери на един от най-близките си приятели, с който се познава от дете. Филип е учил в едно училище със сина на един от най-богатите хора в България Васил Божков. По-късно двамата заедно продължават образованието си в Лондон.

"Тони можеше да избере някой от влиятелните приятели на баща си за кум, но той никога не е имал подобен стил на поведение. Явно не харесва някои български разбирания, че на сватбата каниш кумове, от които може да  извлечеш някаква изгода.

С Филип са неразделни от много години и беше съвсем естествено той да го придружи до олтара", коментират приятели на младото семейство, които са били сред поканените на празненството.

След подписването дъщерята на бившия кмет Стефан Софиянски и съпругът й канят 300 гости на купон в "Шератон".

Младоженците се доверяват на ритуала да получат подаръците си преди да започне тържеството и така си спестяват досадното обикаляне по масите в разгара на веселбата.

Новото семейство избира песента We are young на нюйоркската група Fun за сватбения си танц. Парчето получи награда "Грами" за най-добра песен на годината на церемония в Лос Анджелис в началото на 2013 г.

Почти веднага след това Антон и Ива са изненадани от по-малката сестра на булката - Мария, която в компанията на китариста Иван Лечев поздравя ва семейството с песента Salut d'amour.

По-късно и други гости се включват в поздравите, осигурявайки различни музикални и танцувални изненади, а черешката на тортата е появата на поп примата Лили Иванова.