Ива Софиянска - Божкова от половин година е самотна майка.

Средната щерка на бившия премиер и столичен кмет Стефан Софиянски е била изоставена от съпруга си Антон Божков, разкриха близки до семейството. Двамата не са заедно още от лятото, а Ива се е опитала да скрие това дори от майка си и баща си. Чак наскоро признала, че бракът не й е потръгнал.

Причините за раздялата засега не са ясни. Читател уточни, че синът на най-богатия българин Васил Божков е прекарал цяло лято в елитния столичен ресторант „Аркадия" до Четвърто РПУ в кв. „Лозенец". Антон пристигал с чисто новото си БМВ Х5 M Power, издържано в светлокафяв металик. За сигурността му са следели четирима охранители, двама от които са отсядали заедно с шефа си вътре в ресторанта, а другата двойка е стояла на пост в старото БВМ Х5 на паркинга, пише ''Всеки ден''.

Богатият наследник на империята на Васил Божков обаче винаги пристигал само в компанията на свои близки приятели, за да похват наденички с бира, но Ива Софиянска не се вяснала нито веднъж. Твърди се, че семейната драма е станала в този период, само 6-7 месеца, след като двамата станаха родители на малката Мая. Ива роди бебето си на 17 ноември 2013 г., а сега се грижи сама за него.



Съседи на ВИП двойката, която живее в просторен апартамент в центъра, ни потвърдиха, че от есента Антон Божков не се е мяркал в семейното гнездо. Според данните ни бизнесменът е отседнал при родителите си в кв. „Бояна". От своя страна Ива Софиянска прекарвала повече време при майка си Алиса и също планирала да напусне жилището, в който се нанесе с Антон Божков месеци преди сватбата им през лятото на 2013 г., разкри пръв „Уикенд".

Преди 2 години босът на „Нове Холдинг" подари на сина си и снахата тузарски апартамент в Източен Лондон, който според оценката на брокерите струвал 3 милиона евро. Очакванията на Антон да се установи за постоянно в Англия заедно с жена си Ива обаче не се оправдаха, тъй като щерката на Стефан Софиянски настоява да живее в София, където прави телевизионна кариера. Наследникът на най-богатия българин и щерката на бившия кмет на София се ожениха на пищна церемония в хотел „Шератон" през юни 2013 г., след като преди това бяха гаджета повече от 5 години. Венчавката бе задвижена и организирана бързо, тъй като Ива забременя.