„Емоционално“, „Докосващо“, „Истинско“ – такова е началото на сезона за Антонина.

Такива са и повечето оценки от феновете на жанра за последния й проект „Мъртва страна“. Клипът на баладата се появи преди няколко дни и, както самата Антонина признава, тази песен е много лична за нея.

„Някой видя политика в промото, свързано с този проект. Сега, след като песента и клипът са достъпни за публиката, виждате, че в „Мъртва страна“ няма политика,а социален проблем. Нещо, за което политиката в България си затваря очите. Ще използвам отново една метафора.На времето в древен Вавилон е имало практика да избиват зъбите на проститутките. Доста рационалнална и тъжна практика. Е, господа! Аз не съм проститутка във Вавилон и имам зъби!

Един артист трябва да има зъби, трябва да има позиция, да може да се изразява чрез изкуството, което прави. Разбирам,че от една фолк певица се очаква просто да прави софт порно в 4К, да се пъчи с лайкове и гледания и да брои участията на колежката си! Но, господа! Не се намираме в древен Вавилон. В България сме и някой трябва да съживи тази мъртва страна!“

Антонина е изпълнител с ярка индивидуалност.Фолк феновете от години я свързват с проекти, в които изпълнителката ясно заявява позицията и отношението си. „Мъртва страна“ е поредният проект в дискографията на певицата, с който развълнува не само аудиторията в България, но и многобройните българи из целия свят.