Броени часове след стана ясно, че Гражданско сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град" настояват министърът на образованието, младежта и науката и Регионалните инспекторати по образованието незабавно да излязат с предписания към училищните ръководства тазгодишните абитуриентски балове и изпращания да не се превръщат отново в отблъскващ парад на кича, простотията и вулгарната чалга, фолк певицата Антонина, заяви своята гражданска позиция по темата.

Публикуваме написаното от фолк изпълнителката в личния й Фейсбук профил без редакция:

Потресена съм, за сетен път, от случващото се в тая държава, не мога да остана безучастна, защото и аз съм майка...

Мили майки, спрете да обвинявате попфолка!!! За убийствата в Студентски град, за разкрепостеното и неконтролируемо поведение на вашите деца сте виновни само и единствено вие. Жал ми е, като чета тези доста объркани словоизлияния на уж зрели и мъдри хора. Докъде я докарахме, вечно някой страничен е виновен за това, че сме нещастни и не можем да управляваме живота си.

Аз съм майка на 7 годишно момче, което още от престоя си вътре в мен, слуша попфолк непрестанно, но въпреки това, днес той харесва песни от всякакви стилове, като макар и толкова малък, успява мъдро да отсее доброто от лошото.

Ако вие сте оставили музиката и улицата да възпитават вашите деца, то вие не сте никакви родители.

За край, искам да ви предложа да убиете попфолка и неговите представители с камъни и да пратите децата си на опера или по-добрия вариант, както вие самите твърдите, на хип-хоп, което е доста по-възпитателно. Пожелавам ви успех, ако не ви се получи, напишете още едно гневно писмо, този път към хип-хопа...