Антонио Бандерас пристигна у нас специално за откриването на XX-то издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в България.

Актьорът, който навремето изигра Зоро даде пресконференция, в която сподели впечатленията си за страната ни и най-вече за българската народна музика, която силно го е заинтригувала: "Има нещо много специално в музиката ви. През 80-те години някой ми подари диск с българските гласове. Привлече ми вниманието това, че те звучат на няколко гласа, преливат се непрекъснато и това е нещо, което не съм чувал никъде другаде по света. Когато се върна тук с моята съпруга, бих искал да ги чуя тук и на живо", сподели Бандерас. Испанецът обеща да посети отново България заедно със съпругата си Мелани Грифит, за да може да има повече време за разходки и почивка.

Антонио благодари на организаторите и заяви, че българските професионалисти са на високо ниво и може да ги сравни с професионалистите, с които работи в САЩ. Той изрази искреното си желание да заснеме филм на българска територия и с екип, в по-голямата си част от българи: "Този филм ще бъде достоен и гордост както за моята работа, така и за България", каза Бандерас и допълни: "Много е важно всички, които работим в киното да бъдем заедно и да бъдем обединени, защото киното преживява много трудни моменти. Имаме драстична загуба на публика, има много пиратство и силна конкуренция от страна на Холивуд. Така че смятам, че ние, европейското кино трябва да бъдем заедно в този момент", убеден е актьорът, пише lifestyle.bg.

Припомняме: 

XX-то издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в България ще се състои от 12 до 16 юни в зала "Люмиер" на Националния дворец на културата. Фестивалът се провежда по инициатива на посолството на Испания и отново разчита на съдействието и участието на посолствата на Аржентина, Куба, Венецуела, Чили, Еквадор и Колумбия, както и на Отдела по образователните въпроси и Институт Сервантес. Ще бъдат показани общо 15 ибероамерикански и испански филма.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК:

Антонио Бандерас откри седмицата на испанското кино в България