Холивудската звезда Антонио Бандерас се влюби в Сапарева баня, където се очаква съвсем скоро да започнат снимки на новия му филм.

„Разбрахме за идването на звездата по време на браншова среща за туризма, която се проведе в Дупница. Тогава лично Николина Ангелкова ни обяви новината, че именно Бандерас е посетил курортната община“, коментираха от общинската администрация в града.

Точно кога е идвал не стана ясно, но е бил изключително очарован от града. В Сапарева баня се намира единственият в България и континентална Европа гейзер-фонтан.

„Природните богатства, климат и местоположение на общината са предпоставка освен за туризъм и за привличането на такива холивудски звезди“, хвалят се още от общината.

„Доколкото знаем са оглеждали някакъв терен за снимки, но кой точно така и не ни казаха. Все още не е ясно и каква ще бъде продукцията, но от няколко дни всички говорят за това и го очакват съвсем скоро в Сапарева баня“, коментираха още очаровани жители градчето.

В края на миналата година пък започнаха снимки и на американски екшън край Дупница, чийто режисьор е Роб Коен, направил кинохитовете „Бързи и яростни“ и „Трите хикса“. Тогава заради каскадите беше затворен за по 12 часа дневно главен път Е-79 между селата Дяково и Тополница.

В рамките на 4 дни се снима екшън сцена между два автомобила в яростна гонка по главния път. Разбра се, че по нареждане на режисьора Роб Коен всичко беше запазено в пълна тайна.