''Мис България'' за 2009 година Антония Петрова признава, че е устойчива на зимните вируси и бацили, които върлуват всеки сезон.

''От доста години не съм боледувала от нищо, дори рядко настивам или прекарвам грип. Много съм устойчива! За разлика от сега обаче, в детството ми бях болнаво дете'', споделя Антония.

''Непрекъснато бях болна, изключително слабичка и злояда. Дори на много ранна възраст ми извадиха сливиците, по здравословни причини'', връща се назад тя.

Антония признава, че е привърженик на максимално естествената красота, въпреки че може да се похвали с корекции по себе си.

''Приписват какви ли не пластични операции, съм се възползвала само веднъж от такава. Имам само една корекция по себе си и тя не е тайна. Не съм си слагала ботокс или силикон. Никога не бих си направила пластична операция на лицето, поне не на тази възраст'', казва миската.

Антония Петрова е категорична, че диетите са нещо вредно и по-скоро могат да навредят, отколкото да помогнат.

''Никога не спазвам диети и не спортувам. Имам добър метаболизъм и засега нямам проблем. Храня се с всичко, което пожелая, но в нормално количество'', казва ''Мис Русия'' 2012 година, цитира blife.bg.