Покрай избора ми за "Мис България" скандалите бяха наистина много. Имаше дни, в които се питах защо ми се случва всичко това. Но сега знам, че чрез тях набрах някаква популярност, която иначе не бих могла.

Това заяви Антония Петрова във втората част на филма "Пътят след короната", излъчен в предаването "Игри на съдбата" по TV7.

Перничанката спечели титлата през 2009 г., когато за първи път зрителите имаха право да гласуват чрез SMS-и. Обвиненията бяха много – от манипулация на съобщенията, до няма право заради силикона и накрая – титлата е купена. Много се говореше, но нищо не се доказа, заяви един от организаторите – Тихомир Белегански. По думите му миската е имала всички данни, за да победи – тяло, визия, интелект. Що се касае до бюста, подобни корекции не били забранени.



Антония разбрала за кастинга случайно. Срещнала веднъж Жени Калканджиева в кварталния хипермаркет и докато чакали на касата, Калканджиева й предложила да се яви. Не очаквала да я допуснат до финала и дори заминали с Александър на почивка в Египет. Обадили й се един ден, докато двамата карали сърф. Обяснили й, че след две седмици трябва да се включи в подготовката на конкурса.

Финалът е на 16 март, но преди това медиите тънат в догадки и предположения. Спрягат се четири имена, сред които и това на Петрова. Ние бяхме общо 10, от тях те предположиха за четири. Вероятността една от нас да победи беше голяма, обясни красавицата. Обикновено журналистите гадаят около най-атрактивните или тези, които най-много харесват, допълни и Белегански.



Антония твърди, че си чула името, но разбрала, че тя е победителка, като видяла, че всички я гледат. Следващите 10 минути й минали като сън и тя не ги помни. Разплакала се от вълнение.

Още от следващия ден обаче започнали нападките. Винаги се говори за купен конкурс и винаги има скандали, но при мен бяха повече, споделя красавицата.

Сега тя приема този шум по-скоро като нещо положително и не може да си представи какъв щеше да е животът й, ако не беше спечелила титлата. Хората ме разпознават, без да работя в телевизия или в шоу бизнеса. И сега, когато идват при мен като юрист, те приемат титлите "Мис България" и "Мисис Русия" като мой допълнителен успех, заяви Антония.



Днес тя съхранява двете корони на етажерка в спалнята си, където е поставено и специално осветление. Те са първото нещо, което виждам сутрин, и са мил спомен, призна красавицата.