"Нарочно не оповестих, че съм избрана за "Мисис Москва", тъй като пословичната българската злоба не исках да ме настигне на този конкурс. За конкурса в Москва се явиха няколко хиляди кандидатки."

Това заяви новата "Мисис Русия" Антония Петрова в интервю за Нова телевизия.

Тя посочи някои от разликите между конкурсите за красота в България и в Русия.

"Там тежестта на короната е много по-голяма, също и професионализмът и уважението. Там хората умеят да признаят, когато някой постигне нещо", смята тя.

Победителката в мащабния конкурс разказа, че нямало негативни коментари за нея в сайтовете, докато новината за победата й не била оповестена в България. Тогава тръгнали злобни коментари с правописни грешки на руски, което накарало модераторите на сайтовете да направят справка. Оказало се, че тези писания идвали от България.

*Снимка: Bulphoto

"Абсурдно е в страната на милиардерите да купя аз конкурс!", заяви Антония и посочи, че повечето от кандидатките били съпруги на богаташи.

Според нея, в България хората винаги са завистливи. Интелигентните хора не пишат в сайтовете. Нормалните хора си имат много по-важна работа.

"Аз съм всичко, но не и жертва", изпъчи гърди миската.

Тя разказа за паралелния конкурс, организиран в Русия от Ала Маркина. Той е без патент и е на практика нелегален. Победителката в него – Ина Жиркова, няма право да се титулува "Мисис Русия".

"В страна на олигарси и красавици няма втори начин", отговори тя на въпросите за купуване на конкурса и отсече: "Такава корона няма да дойде в България втори път!"

*Снимка: Bulphoto

Сега започват ангажиментите на победителката, сред които ще има и много благотворителни каузи. Антония не се плаши от такива, които защитават правата на животните.

"С какво норките се различават от свинското и бройлерите, които българите всеки ден слагат на масите си", попита тя в отговор на въпросите за любовта й към кожените палтенца.

"Аз си имам достатъчно приятели", отсече “Мисис Русия” и добави: "Който трябва, ме цени".

Тя самата никога не би написала коментар под статия за някого, независимо какво е направил
.
Антония размаха пръст и на жълтите медии. Сега за нея работи голям екип, който следи всички публикации по неин адрес.

"Внимавайте какво пишете! Първо проверявайте, а не пишете без доказателства и аргументи каквото ви скимне", предупреди тя.

В Русия имало случаи на затворени сайтове заради неверни статии, а организаторите на конкурса не биха позволили да се опетни името му.

"Не знам откъде съм", каза Антония, посочвайки, че е родена в Пазарджик и отдавна не живее в Перник.

В момента е управител на консултантска фирма за икономически и юридически консултации. "Нямам нито един ден, в който не съм работила".

"Общо взето ги нокаутирах до безсъзнание", каза тя за зложелателите си.

"Аз победих, това е положението. Не съм дала аз пари, на мен са ми дали", беше отговорът на въпроса каква е паричната й награда.