Три носителки на титлата ''Мис България'' - Антония Петрова, Ромина Андонова и Жени Калканджиева разкриха какво мислят за скандалите около тазгодишния конкурс за красота.

Припомняме, че титлата първоначално спечели Ина Манчева, която бе и коронясана, но след това организаторите обявиха, че нейната подгласничка Габриела Василева ще е новата Мис България. 

Обяснението беше следното: "Тя изпреварва с една точка Ина Манчева, след като гласът на публиката беше анулиран. За нас е изключително важно всичко да е прозрачно. Бяха преодолени защитите в сървъра в Интернет. Благодарение на гласуването на публиката тази година първа стана Ина Манчева. Това е станало със заразяване на компютрите. Имаше гласуване от Бангладеш, Пакистан и други държави от Азия. Затова решихме да касираме този вот."

Вижте коментарите на Антония, Ромина и Жени:

Антония Петрова - Мис България 2009: Моето мнение е, че докато Жени Калканджиева правеше конкурса това не можеше да се случи. Нейната организация винаги беше перфектна. Мислеше за конкурса не като машина за изкарване на пари, а не като последните две години. Жени мислеше за момичетата. Представете си какво му е на това момиче Ина!? Обявяват я за Мис, а сега й взимат титлата. Освен това новото момиче не успя да изживее звездният миг на коронясването. За мен целият проблем идва от организаторите. Защо на финала Ина не беше в ТОП 5 на избраните момичета?

*Антония и Ромина (Снимка: Bulphoto)

Ромина Андонова - Мис България 2010: Никога не съм смятала, че гласуването в Интернет и събирането на гласове чрез sms-и трябва да бъде определящ фактор при един такъв важен избор, какъвто е изборът на Мис България. На всеки му е ясно, че този вот може да бъде манипулиран и ето, че вече е факт. Въпреки това не смятам, че заради нечии чужди грешки трябва да бъде отнета титлата на Ина и тя да бъде поставена в толкова неловка и дори обидна ситуация. Аз напълно я подкрепям.

*Жени Калканджиева (Снимка: Bulphoto)

Жени Калканджиева - шефка на модна агенция Visages: Скандалите около конкурса са нещо нормално. Винаги ще ги има, защото красотата е субективна. Много голяма част от хората не винаги харесват победителката. Скандалът е идеален, но адмирации за организаторите, че не си затвориха очите!

*Ина Манчева

*Габриела Василева

Източник: bliasak.bg