Като „тотална издънка” - така описва първия си кастинг за „Трейнспотинг 2” в Лондон Анжела Недялкова за предаването „Какви времена” на радио „Тангра мега рок”.

В дългоочакваното продължение на историята за Саймън-Сик Бой (Джони Лий Милър) и хероиновите му другари тя ще троши митовете за мъжката потентност като Ники Фулър-Смит, английска студентка, работеща в салон за масажи
с щастлив край.

Анжела отива на кастинг след две седмици нощни снимки на сериала „Връзки”, като в този период успява да срещне за пръв път и баща си.

„На самата среща си бях окей, но на следващия ден започна един задух, едни паник атаки на терен, изкарах на валериан снимките. Летях за Лондон на сутринта след рождения ми ден, а предния ден ходих на село да помагам на мама. Бяха ми дали и 20 страници текст. От летището ме взеха с кола и след два часа ме стовариха пред Дани Бойл”, обясни Недялкова.

Пред водещите Илияна Бойчева и Александър Обретенов тя описа носителя на „Оскар” като „чисто луд, в най-добрия смисъл”. Имал огромен запас от енергия и не спирал да танцува на ска музика, която звучала единствено в главата му. Кастингът минал мъчително и приключил с дежурното „Благодаря, ще се чуем”.

След по-малко от час обаче британският й агент получил обаждане - българката показала много силно присъствие и въпреки че не си знаела текста от екипа на Бойл искали да я видят пак. „Тогава им показах, че си знам вече текста, не съм показала някаква гениална игра. След няколко седмици агентът ми звънна: „Пак те искат в Лондон”.

Този път не снимах сериала, бях много по-свободна, наспах се. Отидох и с влизането в стаята започнах с шегите,
показах себе си сред свои хора.

Давах непрекъснато идеи за всяка от сцените. Дани Бойл ме гледа 5 минути, без да мигне, и попита:

„Всъщност, какво се случи с теб предния път?”, казва Анжела. Тогава тя му обяснила за баща си, за инфарктния темп на работа и липсата на сън, а той отсякъл „Разбирам” и поискал да се увери, че тя ще е на разположение за снимки в следващите три месеца.

„Оказа се, че Джони Лий Милър и Юън Макгрегър са свободни само тогава и следващият им прозорец за снимки е чак след три години”, уточни Анжела.

Премиерата на „Трейнспотинг 2” във Великобритания е на 27 януари, а у нас филмът тръгва по кината на 3 февруари.