Лейбълът RCA, който е собственост на Сони Мюзик, прекрати договора си с Ар Кели и остави изпълнителя без издател, след като се грижеше за него в последните седем години. Това се случва дни след излъчването на документалния филм „Surviving R. Kelly“ и въпреки че арендби звездата отхвърли всички обвинения в сексуално насилие, отправени към него от различни жени. Към момента няма официално потвърждение нито от компанията, нито от артиста, но новината е подкрепена от различни източници пред медийни институции като списанията Rolling Stone, Billboard и Variety.

Няма да има изявление по случая в близко бъдеще, заяви пред Variety неназован служител на лейбъла. Името на R. Kelly дори вече е изтрито от списъците с артисти на уебсайта на RCA. Преди седмица пък, протестен банер прелетя над офисите на Сони в Калифорния. Той гласеше, че певецът трябва да бъде уволнен от лейбъла след обвиненията в сексуално насилие. Шоуто във въздуха беше организирано от женската организация Ultraviolet, а лозунга гласеше: RCA/Sony: Махнете сексуалния хищник Ар Кели.

Лейди Гага бясна на Ар Кели

Списание Rolling Stone пък цитира Дон Ръсел – съветник и консултант на певеца, че по договор му остават още два албума с този издател. Въпреки това статуса на тези проекти не е ясен към момента. Лебълът няма нищо общо и с последните тави на R. Kelly - „Born to My Music“ и „I Admit“. Разбираме позицията на RCA – те трябва да останат прозрачни заради сигурността на всички артисти, които представляват и за чието благосъстояние работят. Не са в позиция да се разправят с подобни случаи като на Ар Кели. Той самият няма проблем с RCA. Мисля че е надраснал RCA. Готов е за следващия етап от живота си. Има смисъл само да си стиснат ръцете и да си кажат: Този влак измина маршрута си и ви пожелавам всичко най-хубаво и нека продължим напред”, обясни Ръсел.

Обвиниха Ар Кели в изнасилване

Арендби изпълнителят за пореден път отрече всички обвинения срещу себе си чрез адвоката си Стийв Грийберг на изслушването на 11 януари. Точно юристът заяви пред Асошиейтид прес: В обвиненията няма нищо вярно, защото никога не е правил секс с жени, за които е знаел, че са непълнолетни, никога не е принуждавал никого за нищо, никога не е държал някого насила, никога не е наранявал някого Междувременно полицията в Джорджия потвърди, че срещу певеца се води криминално разследване след излъчването на документалния филм „Surviving R. Kelly“.

Междувременно голяма част от колегите на Кели се отдръпнаха и отрекоха от него. Една от малкото, които не заеха тази позиция е соул иконата Ерика Баду. Затова тя отнесе и хиляди критики. Твърди се, че по време на свои концерт след излизането на документалната лента, е защитила близкия си приятел с думите: "Надявам се, че той вижда светлината на деня, ако е направил всички тези неща, които видяхме по телевизията и чухме от тези жени. Надявам се да вижда светлината на деня и да преодолее това. Но вие казвате: Май*ата му! Виж, това не е любов. Това не е безусловно. Но какво ще стане ако някой от хората, нападнати от R. Kelly стане на свой ред насилник, ще го разпънем ли на кръст? Как да направим това? Просто гледна точка, по която трябва да помислим“, заяви дивата.

Мнението на изпълнителката на „Apple Tree“ буквално взриви мнозинството и се наложи тя да пусне разяснение в Инстаграма си: "Обичам ви. Безусловно. Това не означава, че подкрепям грешните ви избори. Искам изцеление за вас и за всеки, когото сте наранили като резултат на това, че вие сте били наранявани. Странно ли ви е? Това е всичко, което казах. Всичко останало е изфабрикувано или извадено от контекста“. Коментарът и е публикуван непосредствено след като режисьорът на „Surviving R. Kelly“ заяви, че Баду му е отказала да се включи във филма. Двамата с Ар Кели са изключително близки приятели, а тя намеква, че продължава да „обича“ звездата. В друг свой пост тя заявява: "Очите, които виждат всички гледни точки, са благословия… и проклятие в съда на общественото мнение." Много от феновете й вече се отдръпнаха от нея и я обвиниха, че подкрепя „изнасилвач и педофил“.

Източник: в. Монитор