Ар Кели остава в затвора. Рапърът, който не се признава за виновен за различни сексуални престъпления, е опасен за малолетните. Това реши съдът в Чикаго, където той бе задържан миналата седмица. Изпълнителят няма право да бъде освободен под гаранция, както настоява неговата защита.

52-годишният Кели ще отговаря пред обвинението за секс с малолетни, детска порнография, трафик на хора и нежелание да съдейства на правосъдието.

За да отиде в съда, Кели е бил ескортиран с охрана, облечен в оранжев гащеризон и вериги на глезените. За разлика от предните пъти, когато се среща с представителите на закона, сега той бе доста мълчалив, отбелязват световните медии. Единственото нещо, което казал той, е „да, сър“, в отговор на въпроса на съдията дали е наясно с обвиненията му, пише tialoto.bg.

От съда смятат, че е най-добре Кели да остане зад решетките, защото иначе има голяма вероятност да избяга и да посегне отново на малолетни.

Преди няколко месеца певецът получи 10 обвинения за сексуални престъпления с жени, някои от които са малолетни. Тогава той бе освободен под гаранция и отричаше. През 2008 г. рапърът бе оправдан по обвинение за детска порнография.