Цигуларят Ара Маликян идва у нас за концерт на 28 февруари догодина.

Българските меломани ще се срещнат с изкуството на прочутия ливанец с испански паспорт и арменска кръв в зала 1 на НДК . През последните десет години той се превърна в истински феномен не само в Испания, но и в цял свят.

Днес виртуозният музикант е концерт-майстор на Кралския симфоничен оркестър на Мадрид, но е концертирал във всички световноизвестни театри в света - солово или със симфоничен оркестър. След последните две години на постоянни турнета с албума си „15“, през които Маликян разкриваше пред публиката житейските и музикалните си патила, отново цигулката е тази, която го вдъхновява за нов репертоар събран в диска „Невероятната история на една цигулка”.

В този двадесет и пети поред негов диск главен герой е цигулката. Цигулка, родена в Модена и пропътувала до Ливан, за да попадне при малкия тригодишен Ара, когото баща му - също цигулар, е научил да свири и с която двамата стават неразделни.

Заедно откриват Паганини и заедно пътешестват през годините и през жанровете - от класиката до рока, фламенкото и поп-музиката. Една невероятна история, с която ще можем да се запознаем на 28 февруари 2017 година – само два месеца след световната премиера на диска на 28 декември в Кралския мадридски театър.