В отворено писмо до медиите Ара Мюзик изразява официалното си становище по повод аргументите на Джина Стоева за напускане на музикалната компания.

Ето писмото, в което се изразява позицията на "Ара мюзик" ООД:

От: Музикална компания „Ара мюзик” ООД
Относно: Появили се в публичното пространство твърдения на Джина Стоева, касаещи музикалната компания;

С артист-изпълнителя Джина Стоева имаме над 14 години договорни отношения. През тези години и досега с нея сме създали много качествени и интересни продукти, с които се гордеем. Ние сме убедени, че ще оставим в историята запомнящи се клипове, рецитали, визии и албуми, плод на общия ни труд, мисъл и амбиция.

За този период ние сме били винаги финансово коректни към Джина, както и тя винаги е била финансово коректна към нас. Към този момент нямаме неизчистени финансови взаимоотношения с нея.

Да, факт е, че Джина Стоева не желае да продължи професионалното си развитие с „Ара мюзик”. Водили сме не един разговор по темата. Но принцип на музикалната компания е да работи само с мотивирани и позитивни хора, които имат доверие на екипа и които виждат бъдещето си с нас. Когато това не е налице, ние също не виждаме смисъл от продължаване на професионалните взаимоотношения. Все пак желанието трябва да е двустранно.

Към днешния момент Джина Стоева все още юридически е изпълнител на „Ара мюзик” ООД, тъй като прекратяването на взаимоотношенията не може да стане едностранно. Но до броени дни ще поканим изпълнителката за адекватно, взаимоизгодно и приятелско приключване на договора ни.

Относно изнесените от нея факти за плануван и неосъществен дует с Тони Стораро: да, такъв дует имаше в творческия план за развитие на изпълнителката за 2014 г., приет заедно с нея в офиса ни на 05.02.2014 г. Ние от „Ара мюзик” винаги подкрепяме и дори насърчаваме и провокираме колаборации между изпълнители не само от нашата фирма, но и от други фирми – и от България, и от чужбина.

От компанията предоставихме различни дема за прослушване от страна на Джина и Тони Стораро и март месец се спряхме на демо от чуждестранен композитор. Искаме да подчертаем, че става въпрос за съвсем различна песен от тази, която Алисия и Тони Стораро промотираха вече в ефира на Фен ТВ, чиято идея за съвместен проект се появи 1 година по-късно от идеята за дует на Джина със Стораро.

Междувременно Ваня излезе с дуетна песен с Тони Стораро на 16.04.2014 г., Преслава издаде дует с него на 23.09.2014 г. и Софи Маринова – на 24.09.2014 г. Факт е, че тогава в публичното пространство не се появи никаква реакция от страна на Джина Стоева.

По текста за Джина и Стораро работихме с трима различни текстописци, като се съобразихме и с личното желание на Джина за работа с едно определено име, което предаде своите варианти на текст според изискванията на певицата след месеци.

Записът на песента също не стана от първата насрочена дата. Записаното демо беше готово началото на ноември 2014 г. Вярно е, че Джина Стоева предостави сумата за музиката и аранжимента на песента, която сума впоследствие й беше изцяло върната. Наистина имаше забавяне с получаване на траковете от композитора, тъй като той не живее в България.

Поради невъзможност той да дойде в България или ние да отидем при него, се получи забавяне от около 1 месец, което на фона на вече проточилия се толкова във времето проект, не мислим, че е било фатално. Още повече, че успоредно с това издадохме фолклорен албум на Джина, направихме му промоция, организирахме други активности, с които Джина присъстваше в медийното пространство.

В Ара мюзик винаги се стремим да осигуряваме комфорт и да защитаваме интересите на изпълнителите си. Екипът на музикалната компания участва и организира целия процес по създаване и промотиране на една песен и клип: от избор на музика, направа на текст, запис, организиране и заснемане на видеоклип, цялостен ПР, реклама, разпространение по радиостанции, клубове, интернет пространство, телевизии и т.н. За нас всички изпълнители в каталога ни са равнопоставени и ние не ги делим по популярност и приходи, работим с всички еднакво.

Но понякога не всичко зависи от нас - като в случая. Крайната дума винаги има публиката! Тя е тази, която харесва даден изпълнител и неговите проекти! Тя е тази, която не харесва даден изпълнител и неговите проекти! Това е истината и ние от Ара мюзик не можем да я променим.

Музикалният бизнес навсякъде е сложен и динамичен процес. За да постигне успех, всеки изпълнител трябва да има не 100, а 110% доверие на хората, с които работи. Причините за успех и неуспех винаги са комплексни и различни. Важното е да се продължи да се работи и да не се търси вина винаги другаде, а всички да се поучат от грешките си – и изпълнителите, и екипът зад тях.

Учудени сме от реакцията на Джина Стоева... Ние от сърце й желаем здраве и много бъдещи успехи в посоката, която тя желае да поеме!

С уважение: Виктор Касъмов
Управител „Ара мюзик” ООД