Влиятелен арабски милионер с бизнес за милиони в България може да стои зад грандиоцния обир в дома на Моника Валериева. Както е известно, жилището на моделката в Студентски град бе ошушкано на 7 август, а неизвестните и до днес крадци задигнаха 92 хил. евро в брой, скъпи часовници и дизайнерски златни и диамантени бижута.

Полицията все още не е стигнала до извършителите, но криминалистите са убедени, че ще разкрият авторите на престъплението, които са от приятелския кръг на разхайтната дупничанка. Самата Моника подозира за кражбата няколко човека, а сред тях е и бивш любовник от ливански произход, пише седмичник. Става дума за милионера Абдул Карим Мохамад Хассун, известен с прозвището Раби. Арабският баровец развива мощен бизнес в България и притежава няколко компании за производство на металорежещи машини в Асеновград.

Ливанецът с български паспорт е поддържал интимна връзка с Валериева до миналата есен, но двамата спрели да се виждат след бурен скандал. Раби ревнувал дългокраката хубавица и даже я заподозрял, че му кръшка с доведения син на бившия депутат Лъчезар Иванов - Христо Врачев. "Почти всички бижута в апартамента на Моника са й подарък от Раби. Той й купи петте гривни "Картие" с диаманти, когато бяха на почивка в Дубай преди 2-3 години, както и скъп часовник", твърдят запознати с личния живот на Моника.

Раби е бил сред малцината любовници на моделката, допускани в апартамента й, като даже е имал ключ от жилището, който обаче върнал след раздялата им. Моника споделила пред разследващите, че месеци преди обира Раби си искал обратно бижутата, но тя не върнала нито един от подаръците.