Задържани са Весислав-Вики, Емил-Бръснатия и Росен-Дебелия, както и Миглена Хана, смятана за „мадам" на проституиращите момичета в столицата.

При поредна специализирана акция на МВР под кодово име „Сводниците” тази нощ са задържани четирима души. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че операцията е била насочена срещу предлагането на секс услуги и е продължение на акция "Октопод".

Служителите на ГДБОП са претърсили столичните нощни клубове „Версай" на бул. „Александър Стамболийски” и „Ивона" на ул. „Неофит Рилски”. Конфискувани са списъци на момичета и адреси. Открити са пари и наркотици, обявени за лична консумация.

Според информацията на министър Цветанов задържани са четирима души - Весислав-Вики, Емил-Бръснатия и Росен-Дебелия. Арестувана е и Миглена Хана, смятана за „мадам" на проституиращите момичета.

По данни на прокуратурата при операция „Октопод”, която се проведе през февруари и по време на която бе задържан бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, са проверени 26 адреса, на които са разпитани множество "масажистки" и охранители. В своите показания те са споделили, че там са предлагани платени секс услуги, а оборотът е даван на Алексей Петров с посредничеството на Антон Петров-Хамстера.

източник: БЛИЦ