Мъжът на фолк певицата Галена е на път да се озове в следствения арест. Вафленият бос Галин е прихванат от СРС-тата във връзка с афера за източване на ДДС.

Собственикът на една от най-успешните фабрики у нас е заподозрян, че източва ДДС покрай сделките си. А имотите и бизнесът на семейството отдавна са обект на клюки в светските среди.

За възможни данъчни афери намекна и магистрат от Търново, който споделя, че с времето всичко е било покрито. „Имаше данни за злоупотреби в бизнеса на Атанасови, но всичко се покри с времето“, спомня си той.

В Търново коментират и за връзки между семейството на Галена и Галин с бизнесмени уличени в източване на ДДС и фиктивни сделки със зърно. От друга страна семейството на вафления бос пък се свързва и с войната между вносителите на захар и злоупотребите в него.

Самата фолк певица Галена не изглежда да е особено наясно с незаконните дейности на семейството си. Изпълнителката набляга на участията си по заведенията и музикалните си проекти.

Въпреки това в Търново се говори, че развлекателния семеен комплекс в Арбанаси може и да е строен с незаконни средства. А семейството да се ползва с протекциите на управляващата доскоро партия „Герб“ и по тази причина да е избегнало ефективно разследване на бизнеса и имотите си, пише „Галерия“, цитира hotarena.net.