Прокуратурата готви арест за сина на алкохолния бос Миньо Стайков, пише "Телеграф". По данни на разследващите Стайко Стайков, ръководи група за източване на държавния бюджет със сделки.

Богаташкото синче е женен за милионерската дъщеря Алекс Арабаджиева, от която има момиченце и в момента семейството отмаря на Малдивите.

В хода на полицейско разследване било установено, че Стайко е на върха на банда, чиито трима членове бяха арестувани преди три дни в рамките на секретната акция на ГДБОП "Захарно петле".

Стайков ангажирал в схемата свои доверени лица. Установено било, че захарта влизала у нас като вътрешнообщностна доставка от Гърция от дружества, които играели ролята на т.нар. буфери.

По документи след това стоката се продавала на "кухи фирми", а дължимото ДДС никога не се изплащало. Така само от февруари досега хазната била ощипана с 2,5 млн. лв. в същото време захарта се продавала на пазара на доста по-ниски цени от реалните. Така бандата успяла да изиграе конкуренцията и да се наложи на пазара, цитира lifestyle.bg.

Докато разплитали тази афера антимафиотите стигнали до друга престъпна група, която източвала хазната чрез внос и сделки на всякакви продукти.

Тартор на тази банда бил синът на бившия земеделски министър Георги Танев - Иван.

"Източваше пари от всичко, което може да се продаде. Затова кръстихме операцията срещу него "Универсалният", разкриват разследващи. Иван действал в комбина с Георги Цанков - Фантастикото, известен като координатор на движението на Меглена Кунева и спосор на поп знаменитости. Той се прочу с внесения от негова фирма боб за бедни, пълен с гъгрици.

В аферата "Универсалните" била и Мила Георгиева, доведена дъщеря на бившия шеф на Агенция "Митници" Христо Кулишев. Главната роля в схемата играел и подсъдимият за убийството на Бай Миле - Тихомир Дончев - Мравката. Той се помъчил да спаси кожата, като започнал да топи Красимир Маринов - Големия Маргин и да разказва подробности за случки, на които е бил свидетел, докато бил личен шофьор на Маринов.