Италианският моден дизайнер Джорджо Армани няма да се отказва от контрола над модната си империя, поне не и докато все още е на модния подиум.

„Докато съм жив, ще има независимост”, каза 81-годишният Армани снощи след пролетно-лятното си модно ревю в Милано. "Скоро след това, може би ще съм подготвен за вид независимост, която е по-премерена, по-контролирана", каза дизайнерът. Някои от най-големите имена в модата навлизат в техните последни години в светлината на прожекторите. Армани и творческият директор на „Шанел” Карл Лагерфелд са 80-годишни, а Бернар Арно, председател на компанията, собственик на „Луи Вюитон” е на 66 години, посочва „Блумбърг”. Всички те генерират годишни приходи от над 40 млрд. долара от дизайнерски дрехи, обувки, чанти и луксозни аксесоари. 

Армани сподели, че все още не е взел решение какво ще се случи с бизнеса му след него. През май той обясни, че листване на борсата или фондация са възможности, които обмисля, но уточни, че категорично компанията му няма да се продава. Дизайнерът няма деца, има трима племенници. През 2014 г. „Армани” имаше приходи от 2,5 млрд. евро от продажбата най-вече на колекциите на „Armani Jeans” и „Emporio Armani”, пише БГНЕС.