Преди година едно парче завладя световното музикално пространство и се превърна в личния химн на милиони меломани – One Day/Reckoning Song на израелеца Асаф Авидан бе един от най-ротираните сингли през 2012 и 2013 г.

На 1-ви юли 2014 г. българската публика ще има удоволствието да чуе на живо любимия си хит в Зала 3 на НДК по време на акустичния соло концерт на смайващия Асаф Авидан.

Асаф Авидан e най-успешният независим израелски изпълнител, добил световна популярност, след като ремискът на хита му One Day/Reckoning Song достига повече от 130 мил. гледания в социална мрежа за видео-споделяне, а също и платинен и златен статус в редица европейски страни като Германия, Франция, Италия, Белгия, Дания.

Асаф е роден в Израел, но детството си прекарва в Ямайка, където семейството му живее повече от 10 години. Авидан посвещава няколко години от живота си на филмовото изкуство и завършва анимация в Bezalel Academy of Arts & Design в Израел. Тежката раздяла с дългогодишната му приятелка обаче го кара да смени посоката в своя живот и Асаф изцяло се отдава на своето хоби и страст – музиката. През 2006 г. Асаф Авидан издава първия си EP „Now That You are Leaving” с 6 песни, посветени на болката и страданието от раздялата.

В края на 2006 г. Асаф сформира групата The Mojos, с които създава три изключително успешни албума: The Reckoning през 2008, Poor Boy / Lucky Man през 2009 и Through the Gale през 2010. Един от синглите на The Mojos - "Weak", се превръща не само в хит, но и във водещо парче към саундтрака на френския филм "L'Arbre" (Дървото), който закрива Филмовия фестивал в Кан през 2010 г.



През 2012 г. Асаф решава да продължи като солов изпълнител и започва подготовката на своя албум Different Pulses, който излиза по-късно същата година.

2012 е и годината, в която Асаф Авидан достига световна популярност, след като немският хаус/техно DJ Wankelmut прави ремикс на сингъла Reckoning Song. Само няколко месеца по-късно парчето разбива европейските и световни класации, като месеци наред е номер едно в чартовете на Германия, Италия, Франция, Белгия, скандинавските страни, България, Румъния и др.

Следват редица участия в някои от най-големите световни фестивали, а също и турне по повод соло-албума на Асаф - Different Pulses(2012).

В края на 2013 г. Асаф Авидан обяви предстоящото си акустично турне – Back to Basics – което ще премине през САЩ и редица европейски страни, сред които и България.

По време на акустичните си концерти Асаф ще е съпроводен от китара, пиано, хармоника и, най-вече, от изключителния си и специфичен глас. Именно отличителният дрезгав глас на Асаф Авидан е това, което смайва аудиторията и критиците и кара сп. Rolling Stone да го нарече „нов месия”, а редица други да го сравнят с Janis Joplin, Robert Plant и Jeff Buckley.

Билетите за концерта на Асаф Авидан в София ще са в продажба от 17 февруари 2014 г. в мрежата на Eventim в цялата страна и от 20 февруари на билетния център на НДК на цени от 42 лв. (редовни седящи места), 53 лв. (седящи места, ложи) и 63 лв (седящи места пред сцена).