Асдис Ран и съпругът й Гардар Гунглаунгсон, с когото в момента са в процес на развод, са решили, че на този етап 4-годишната дъщеря на красавицата ще остане с нея в България, а 6-годишният им син ще живее при татко си в Исландия.

В официалните документи ще бъде записано, че и двете деца ще са при нея, но тя и Гардар сметнали, че е по-добре момчето да тръгне на исландско училище.

"Виктория, дъщеря ни, е на 4 и все още не разбира. Защото всъщност, откакто се е родила, ние много рядко сме били заедно за дълъг период. И сега дори и да й кажа „мама и тати повече не са заедно“, тя няма да го разбере, защото е свикнала мама и тати да не са заедно" - споделя Асдис в интервю за сп. Ева.

Макар в момента да са "в битка, защото всеки развод е битка", Асдис е убедена, че със съпруга й ще останат добри приятели.

Причините за раздялата тя не може да обясни 100%:

"Години наред ние прекарвахме много време разделени. И през тези години всеки си изгради свой собствен път, свой собствен живот и в един момент се оказа, че никой не очаква с нетърпение следващата среща с другия - след две седмици или след месец. Виждахме бъдещето по различен начин. ... Сега той подписа договор с исландски отбор и си се прибра у дома. Той много искаше да се случи точно това. А за мен Исландия е последното място, в което искам да живея към момента. В България се чувствам много добре, а той не иска и да чуе за тук. И след като много месеци бяхме разделени, решихме, че ще е по-лесно да сложим край на брака ни. Окончателно."

На дъщеричката й също е приятно да живее в България, пише life.dir.bg: "Ще пътуваме едни при други през уикендите, през лятото, през ваканциите. Сигурна съм, че ще се получи" - оптимистка е Асдис.