От 15 юли София ще има своя летен фестивал. Sofia Summer Fest стартира с амбициозна програма за култура на открито. Фестивалът ще се провежда в Южен Парк II, до музея „Земята и хората“. Всичко на територията на фестивала ще се случва съобразно мерките, правилата и ограниченията наложени от COVID-19.

„От няколко месеца работим по създаването на това събитие. Вярваме, че София отдавна има нужда от подобен фестивал, който да предлага на столичани и гости най-интересното от културния живот под открито небе. Посетителите ще могат да видят театрални постановки, кино премиери, концерти, stand up шоута и много други. Освен всичко това, ще има и богато разнообразие от храна за онези, които искат да прекарат времето си с приятели на открито“, споделя Борислав Чучков, един от създателите на фестивала.

Участие в проекта имат също така София Филм Фест с богата филмовата програма. За организацията и провеждането на събитието ще се погрижат Bulgarian Live Music, а BSG ще отговарят за музикалната част. „Вярваме, че успешното провеждане на фестивал от такъв мащаб се крие в обединяването на специализирани в различни области екипи. Събитието ще продължи близо два месеца и половина, по време на които ежедневно ще бъдат предлагани различни забавления“, допълва Алекси Калев, от Bulgarian Live Music.

Откриването на Sofia Summer Fest ще бъде на 15-и юли от 20:00 ч. с хитовия спектакъл „Баща ми се казва Мария“ с режисьор Асен
Блатечки и участието на Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата, Жанина Стоилова и Невена Бозукова.

На 16 юли, ще се състои дългоочакваната премиера в България на филма „Бащата“ на творческия тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов с участието на Иван Савов и Иван Бърнев. През 2019 „Бащата“ спечели едно от най-високите отличия в историята на българското кино – „Кристален глобус“, за най-добър филм на Международния филмов фестивал Карлови Вари, един от най-престижните кино форуми в света.

На 17 юли от 20:00 ч., феновете на киното ще могат да гледат „Прегоряла Ерес“ от програмата на София Филм Фест. Филмът е с участието на Елизабет Дебики, Доналд Съдерланд, Клаес Банг и Мик Джагър.

18 и 19 юли ще стартират с програма за най-малките с два детски спектакъла от 11:00 ч. В събота ще бъде представлението „Ян Бибиян и дяволчето Фют“, а в неделя „Въздушната принцеса“. Двата спектакъла са на театър „Възраждане“. На 19-и юли от 20:00 часа почитателите на Иво Димчев ще могат да се насладят на концерт-пърформанс. Димчев е популярен със своята пъстра смес от танц, театър, музика и фотография.