Асен Блатечки отново е жури в "България търси талант" и от ефира на bTV каза, че сме талантлива нация, особено в пеенето.

А неговият талант като актьор бил открит от учителка по биология, когато бил 8-и клас. Тя идвала в часа с уредба, давала микрофона на Асен и го оставяла да забавлява съучениците си.

След това дори направила театрален кръжок заради него, макар вече да преподавала в друго школо, но Блатечки отишъл веднъж и повече не повторил.



"Хиляди са нещата, в които не ме бива - призна той в "Преди обед". - Не ме бива в танците и пеенето, макар да ходя на караоке и хората ме издържат. Не мога и да водя някакви неща - веднага ми почервеняват ушите.

А относно титлата "секссимвол", която му беше лепната преди години, Асен Блатечки коментира така: "Всеки между 20 и 40 години, който го дават по телевизора и изглежда що-годе добре, е секссимвол. В началото това те кефи, после ме дразни и след това не се вълнуваш от това какво мислят хората за теб."

Актьорът не отрече обаче, че рано разбрал, че телевизията е тази, която те прави популярен. Затова участвал в предаване само и само, за да си казва името, както и образът му да стане разпознаваем.