Фен профил на Асен Блатечки във Фейсбук постигна много добрия за българския пазар резултат от 3690 споделяния с крадена снимка на бургаския фоторепортер Румен Раканов от архива на агенция Булфото.

Актьорът в последните месеци е особено популярен с участието си в реклама, показваща как не бива да се краде интелектуална собственост. Бурни реакции в Мрежата предизвика сюжетът на рекламата, която показва Блатечки да краде от един домашен хладилник посред нощ, пише Kliuki.bg.

Не е ясно дали зад страницата във Фейсбук стои наистина Блатечки, или това е фалшив профил, но при всички случаи администраторите потриват доволно ръце от успеха на снимката, постигнат на чужд гръб, и оферират добри цени за влияние в нета към агенции и фирми.

За тази измама сигнализира друг член от екипа на Булфото – Евгени Димитров, чрез страницата си във Фейсбук. Това разкритие обикаля из социалната мрежа и вече има редица споделяния и коментари.

„Който иска да краде интелектуален труд – ще го направи. Който го уважава, ще го подпише, ще пита, ще плати. Проблемът е в баланса между това какво са ти дали мама и татко и какви са ти финансовите възможности”, четем поредния коментар в мрежата.

Истината е, че кражбата със сигурност ще се отрази негативно на имиджа на актьора, коментират наблюдатели на случката.

Снимки: Bulphoto