Асен Блатечки обясни причината за напълняването си и призна, че станал 102 килограма. Актьорът последователно снимал два кино филма-„Сестра” на Светла Цоцоркова и „Останалото е пепел”, където пък изпълнява ролята на банкера Атанас Буров. За да бъде достоверен той трябвало да бъде доста закръглен и затова смело качвал килца с обилни маси и пълна липса на физическо натоварване.

След завършването на снимките обаче любимият на Диляна Попова само за месец успял да стопи 15 килограма. За отрицателно време Блатечки успява да си възвърне формата, като набляга предимно на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки почти всеки ден. Ролята на Буров е първото превъплъщение на Блатечки в историческа личност, що се отнася до киното. Реалният образ на българския дипломат и финансист Буров впечатлява актьора с патриотизма, постоянството и непреклонността в името на родината, както и с директния си, на моменти дори циничен характер, по което Блатечки намира прилика със самия себе си.

Романтичната историческа драма „Останалото е пепел“ тръгва по кината от 6-ти март. Сред актьорите, които ни пренасят в далечната 1944-та година, са още Диляна Попова, Нейтън Купър, Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева.

Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев.