В интервю за Нова телевизия Асен Блатечки заяви, че е лошо момче по наследство, след като такива са били баща му и дядо му.

„Употребявам секс с голямо удоволствие, но не и наркотици. Пушил съм трева, но само като опит”, призна актьорът.

Според него, каратето и родителите са двете неща, които са го изградили като човек. „Преди да се занимавам с карате, аз се биех с много мои съученици просто така, без причина. Но когато започнах да тренирам, престанах с тези си прояви”, споделя още Блатечки.



Актьорът си призна, че се е снимал в големи глупости, филми с извънземни, екшъни без смисъл, но днес не е готов да изиграе гей и да лежи в леглото с мъж. „Идеалната жена за мен днес е тази, която успява да поддържа спокойствието. За мен Анджелина Джоли е най-красивата и най-талантливата в света, но иначе харесвам всички жени”, допълни Блатечки.



„Ако не бях станал актьор, може би щях да се занимавам с рисуване, а можех да стана и мутра. Имах предложение да отида при тях, като ми обещаваха апартаменти, коли и много пари. Когато майка ми им каза, че ще ставам актьор, те предложиха да ми купят театър”, спомня си актьорът.

"С Диляна Попова сме разделени повече от една година. Аз живея със съпругата си и дъшеря си".