Нов български филм започва да прави през август Асен Блатечки. За първи път той ще е и продуцент.

Актьорът е поканил целия екип на Димитър Митовски и продуцентската му компания "Камера", с които да го снима. Вероятно "Камера" ще е копродуцент на новата лента.

Сега с абсолютно същите хора актьорът работи по "Фамилията" - новия сериал на Би Ти Ви. Снимките на втория сезон на поредицата свършват в началото на август.

Веднага след това Блатечки започва собствения си филм. Той се върна от ваканция в Гърция миналата седмица и няма да почива повече това лято.

В новия филм вероятно ще влязат негови колеги, с които вече е играл, така, както покани Калин Врачански в постановката си "Смях в залата". Досега обаче не е извикал никого от актьорите във "Фамилията".

С втория сезон на поредицата Би Ти Ви ще започне есенната си програма от септември. В него героят на Блатечки - журналистът Стефан Марков, ще разкрие истината за изчезването на голямата си любов Ива - героинята на Радина Кърджилова. В предстоящите епизоди няма да има нови герои. А проблемите в семейство Арнаудови продължават със заплетени истории, интриги и скандали между тях.

Заедно с втория сезон на "Фамилията" екипът на Митовски ще привърши и снимките на третия сезон на "Революция Z". Всички очакват това да се случи към средата на август, за да имат поне една седмица почивка.

От септември Митовски започва да снима новия сезон на "Под прикритие" за БНТ.