Асен Блатечки е една от звездите в новия филм на Стефан Командарев "Съдилището", снимките за който започнаха миналия уикенд.

Лошото момче на родното кино подкара цистерна с мляко заради снимките на филма "Съдилището".

Работният процес започна през уикенда и ще продължи до средата на декември. Първата локация бе в село Ягодина в Западни Родопи. Там още от ранни зори Асен Блатечки, който изпълнява главната роля, започна да трепери на непредвидено ниските температури.

Актьорът ще се преобрази в манджраджията Митьо, който разнася мляко из селото. Изглежда задачата няма да е толкова сложна за него, защото покрай различни професионални ангажименти му се налагало да управлява най-различни превозни средства. Цистерна още не бил карал, но едва ли ще е толкова трудно.

В началото на седмицата снимачният екип започна работа на връх Св. Илия, който е в близост до село Ягодина. Рампата "Орлово око", която е част от върха, ще замести реално съществуващата скала "Съдилището". На нея Митьо (Асен Блатечки), ще стори неща, за които няма да може да си прости до края на живота си.

В новата продукция ще видим и други популярни лица. Христо Мутафчиев става собственик на малка мандра, а младата звезда Ованес Торосян от "Източни пиеси", TILT, "Аве" и "Джулай" влиза в кожата на сина на Митьо (Асен Блатечки) – Васко.

Историята е вдъхновена от истински случаи от региона на Ивайловград. В центъра на вниманието са отношенията между баща и син, в които е замесено престъпление от миналото и наказание в настоящето.