Калин Врачански и Асен Блатечки отново демонстрират, че са железен тандем, но този път влизат в двубой и са първия врагове.

След като бяха авери в "Стъклен дом", а после обиколиха десетки сцени из страната с частните си представления, за които никога няма билети, сега стават Моцарт и Салиери - най-известният дует в света на великото изкуство, но и разкъсван от скандали.

Талантливите чаровници излизат на 15 август на празниците в Правец, чийто музикален директор е голямата певица Христина Ангелакова.

Режисьор на спектакъла по текстове на Питър Шафър и Пушкин е Бина Харалампиева. Преди време тя постави "Дон Жуан" по покана на Ангелакова, която реши да дублира офертата и успеха.



Естествено, Бина веднага е извикала Врачански - неин фаворит след "Гарванът" в "199" и "Златният телец" в Сатирата. Той ще бъде бесният гений Волфганг, роден в Залцбург. Калин на свой ред е предложил за формален кастинг Блатечки.

Асен и Харалампиева досега не са работили в комбина, но вече са първи приятели, истински хулигани от една и съща махала, както каза актьорът по БНТ. Той е демонът на завистта Салиери - най-известният придворен композитор до появата на Моцарт.

"Неговата драма е ужасяваща - защото само той има ухо и сърце, за да разбере, че Господ го е изпратил на пътя на гения", коментира Асен.

Той и Калин през есента започват свой театрален проект по "Амадеус" на Питър Шафър и Асен се шегува, че може да "чопне" нещо от класиците. Според Бина Харалампиева пък Моцарт знае всичко за живота, смъртта и творчеството, пише Pik.bg.