Точно преди седмица Ашли поднeсе страхотна изненада с новия си международен проект, озаглавен Ano kato. Младата певица на Diapason Records реализира дует с гръцката звезда Iordanis Agapitos, а видеото към съвместната им песен се върти в ефира на ФЕН ТВ и може да бъде гледано в официалните канали на медиата в YouTube и vbox7.

За Ашли това е първият дует и тя не крие, че е щастлива от възможността да го реализира с изпълнител от южната ни съседка.

„Ходих на няколко негови участия в Гърция и в България и се убедих, че има голям талант и харизма, която омагьосва публиката.“, сподели тя. „Сприятелихме се и мога да кажа, че освен страхотен човек, той е и отличен професионалист и беше истинско удоволствие да работим заедно.“, каза още певицата.

„Надявам се песента ни да се хареса на феновете и в двете страни. За мен голямо предизвикателство беше и това, че трябваше да пея на гръцки в парчето. Няколко дни репетирах и се надявам да съм се справила добре.“, допълни още атрактивната фолкдива.

Песента Ano kato е по музика и аранжимент на самия Iordanis Agapitos, когото публиката у нас познава като композитор на емблематичното парче на Тони Стораро – „Двете сладурани“. Той е роден в Солун и още на 11 години започва да се занимава активно със спорт, като постига завидни успехи в дисциплината спринт. На 14-годишна възраст той открива голямата си любов – музиката и започва да работи като DJ и радиоводещ. След това получава покани да се изявява и като изпълнител и оттогава досега пее в различни нощни клубове, където си партнира с някои от най-големите звезди на гръцката музика. В последствие открива и таланта си на композитор и започва да създава песни за себе си и свои колеги. Има редица успешни сингли, които са в топовите места на чартовете в Гърция.

Iordanis Agapitos не крие, че е изключително развълнуван от първото си сътрудничество с български артист.

„Знам, че песента ми „Двете сладурани“ е много популярна в България. През последната година имах доста срещи с вашата публика по време на мои участия в страната и се убедих, че тук феновете са невероятни. И съвсем логично в мен се появи огромното желание да направя съвместен проект с български певец.“, сподели чаровният грък.

„Много съм щастлив, че се запознах с г-н Ненчо Касъмов – собственика на Diapason Records, и че успяхме да реализираме този дует с изпълнител от неговата компания. Още по-щастлив ме прави фактът, че имах възможността да работя с артист като Ашли. Освен много красива, тя е и изключително талантлива и има феноменален глас.“, не пести суепрлативи Iordanis Agapitos и добавя: „Вече нямам търпение да чуя отзивите за нашия дует!”.

Автор на българския текст на Ano kato е Мариета Ангелова, а на гръцкия - Iordanis Agapitos.

Видеото е заснето на българското Черноморие от екипа на Front Line Cinema, пише signal.bg.