Бившата гимнастичка Ася Дюлева, позната на зрителите на bTV с участието си в MasterChef, гостува в студиото на „Преди обед”, за да сподели за огромната личностна промяна, която е преживяла в любимото кулинарно шоу на България.

Тя призна, че се чувства израснала, научила се е да губи с достойнство, да цени труда на околните и да превръща загубата в победа. Студентката по икономика и бизнес разказа пред Деси и Сашо, че е станала жертва на „прокобата на майонезата”, която е тегнела над нея в най-желаната кухня на България. Противно на опита й в домашни условия, сосът не й се е получил нито веднъж пред Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев.

Спечелила прякора „антирицептурно” момиче, Ася се върна в спомените си на активна спортистка, за да признае, че първата загуба в живота й е била отказът от гимнастиката. Трудното решение е взела след сериозна травма на китката. Упорита и амбициозна, тя започва самостоятелния си живот едва на 14-годишна възраст, когато родителите й заминават в чужбина, а тя остава в страната с по-голямата си сестра. От тогава тя започва да се грижи за храната вкъщи като съчетава странни продукти от произволния пазар.

Майка й, която се занимава с винопроизводство близо до Мадрид, дава начален стимул на Ася да се запише за кастингите на MasterChef. Когато разбира, че е одобрена, обаче, изразява скептицизъм за крехката й възраст и опита й, което пък се оказва и решаващо за кулинарния „инат”.

Ася признава, че в кухнята е необходим сериозен опит, тъй като това е едно много обширно поле, в което винаги има какво да научиш. Тя е убедена, че икономическото й образование ще й помогне да сбъдне мечтата си да развива собствен бизнес като отвори бодега в родното си Неделино. Любителка на Адреналина, Ася разказа за страстта си към високите скорости, моторите и стрелбата с пистолет.