Българската настолна игра Alcohopoly вече е част от личната колекция на милионера и собственик на Playboy Хю Хефнър.

Тя му е подарена от Мис Плеймейт 2015 Ася Капчикова по време на партито „Midsummer Night’s Dream” в имението “Playboy” в Лос Анджелис, Калифорния.

Ася е и първата българска представителка на еротичното парти.

Играта попадна в ръцете на 90-годишния бизнесмен, след като обиколи българските купони и заведения, а през юни дори спечели наградата за “Най-добра настолна игра” в първите Bulgarian Game Awards.

Както името подсказва, Alcohopoly е базирaна на популярната „Монополи” в комбинация с питиета. Играчите също хвърлят зар, но вместо да купуват имоти и банки, изпълняват условията, които им се паднат – да изпият шот с водка или уиски, да танцуват еротично, да пеят, да впрегнат дупето си в туърк предизвикателство и други.

Автор на играта е 27-годишният Калофер Заков - възпитаник на лондонския университет “Уестминстър” и американския “Уисконсин”. В Англия и САЩ нашенецът е завършил специалност “Бизнес Мениджмънт и Маркетинг”.

Той обича предприемачеството и има няколко стартъпа, които развива, откакто е завършил. Има и заведение в Слънчев бряг, където разработва Alcohopoly с идеята да забавлява своите клиенти. Концепцията му хрумва по време на сесия “Монополи” именно с питие в ръка.